Rype, bryst, uten skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
72g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
510kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
120kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
4,5g | 410d |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,1g | 410d |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C16:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 410d |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,3g | 410d |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 10 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,90g | 410d |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 10 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,50g | 30 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,7g | 30 |
Kolesterol (cholesterol) |
70mg | 410d |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 50 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
20g | 410d |
Salt (salt) |
0,22g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
49RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
49µg | 400c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,70alfa-TE | 410d |
Tiamin (thiamin) |
0,42mg | 410d |
Riboflavin (riboflavin) |
0,90mg | 410d |
Niacin (niacin, preformed) |
6,5mg | 410d |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,63mg | 400c |
Folat (folate, total) |
25µg | 400c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,80µg | 400c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
40mg | 410d |
Jern (iron, total) |
7,5mg | 410d |
Natrium (sodium) |
89mg | 410d |
Kalium (potassium) |
390mg | 410d |
Magnesium (magnesium) |
36mg | 410d |
Sink (zinc) |
1,5mg | 410d |
Selen (selenium) |
13µg | 410d |
Kopper (copper) |
0,0mg | 10 |
Fosfor (phosphorus) |
290mg | 410d |
Jod (iodine) |
8,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0217
- Meat, poultry, seafood or related product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1251
- Grouse
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0158
- Breast (poultry meat cut)
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 410d
- Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013). Nettversjon, http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv