Søk i matvaretabellen:

Pasta, grønn, fersk, kokt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
68g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
590kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
140kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,8g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,97g 135
C12:0
(fatty acids)
0,065g 136
C14:0
(fatty acids)
0,063g 136
C16:0
(fatty acids)
0,53g 136
C18:0
(fatty acids)
0,22g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,010g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,4g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,038g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,4g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,96g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,73g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0012g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0024g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0013g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,017g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0014g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0014g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,021g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,12g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,77g 135
Kolesterol
(cholesterol)
51mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
21g 80
Stivelse
(starch, total)
21g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,40g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,2g 135
Protein
(protein, total)
5,0g 135
Salt
(salt)
0,87g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
58RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
38µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
240µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,59µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,4alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,10mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,080mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,50mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,050mg 135
Folat
(folate, total)
21µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,30µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,0mg 135
Kalsium
(calcium)
22mg 135
Jern
(iron, total)
0,70mg 135
Natrium
(sodium)
350mg 135
Kalium
(potassium)
83mg 135
Magnesium
(magnesium)
14mg 135
Sink
(zinc)
0,50mg 135
Selen
(selenium)
4,0µg 135
Kopper
(copper)
0,060mg 135
Fosfor
(phosphorus)
71mg 135
Jod
(iodine)
5,1µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0275
Macaroni or noodle product (US CFR)
A0815
Pasta (EUROFIR)
B1079
Durum wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0153
Whole, shape achieved by forming, thickness <0.3 cm.
F0014
Fully heat-treated
G0015
Boiled and drained
H0186
Egg added
H0212
Vegetable added
H0366
Flattened
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: