Søk i matvaretabellen:

Pasta, grønn, fersk, rå

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
46g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
970kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
230kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,9g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,84g 135
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0070g 136
C16:0
(fatty acids)
0,61g 136
C18:0
(fatty acids)
0,19g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,4g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,054g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,3g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,0g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,81g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,075g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0021g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0039g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0021g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,031g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0021g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0021g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,038g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,11g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,84g 135
Kolesterol
(cholesterol)
91mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
38g 80
Stivelse
(starch, total)
38g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,60g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,1g 135
Protein
(protein, total)
9,1g 135
Salt
(salt)
0,67g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
83RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
47µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
430µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,83µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
2,0alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,18mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,80mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,080mg 135
Folat
(folate, total)
39µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,50µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
2,0mg 135
Kalsium
(calcium)
40mg 135
Jern
(iron, total)
1,3mg 135
Natrium
(sodium)
270mg 135
Kalium
(potassium)
150mg 135
Magnesium
(magnesium)
25mg 135
Sink
(zinc)
0,90mg 135
Selen
(selenium)
7,0µg 135
Kopper
(copper)
0,11mg 135
Fosfor
(phosphorus)
130mg 135
Jod
(iodine)
8,9µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0275
Macaroni or noodle product (US CFR)
A0815
Pasta (EUROFIR)
B1079
Durum wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0153
Whole, shape achieved by forming, thickness <0.3 cm.
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0186
Egg added
H0212
Vegetable added
H0366
Flattened
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: