Kylling, hel, med skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
71% | 219 |
| Vann (water (moisture)) |
69g | 224c |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
690kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
170kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
10g | 224c |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,7g | 224c |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 224c |
| C14:0 (fatty acids) |
0,089g | 224c |
| C16:0 (fatty acids) |
2,8g | 224c |
| C18:0 (fatty acids) |
0,85g | 224c |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 224c |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
5,5g | 224c |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,62g | 224c |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,8g | 224c |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,9g | 224c |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
2,5g | 224c |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,21g | 224c |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224c |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,020g | 224c |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224c |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,075g | 224c |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0034g | 224c |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0094g | 224c |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0085g | 224c |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,24g | 224c |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
2,7g | 224c |
| Kolesterol (cholesterol) |
68mg | 224c |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
18g | 224c |
| Salt (salt) |
0,19g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
23RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
23µg | 224c |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 224c |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,36µg | 224c |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 224c |
| Tiamin (thiamin) |
0,17mg | 224c |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,14mg | 224c |
| Niacin (niacin, preformed) |
6,6mg | 224c |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,44mg | 224c |
| Folat (folate, total) |
6,4µg | 224c |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,28µg | 224c |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,5mg | 224c |
| Kalsium (calcium) |
8,5mg | 224c |
| Jern (iron, total) |
0,51mg | 224c |
| Natrium (sodium) |
76mg | 224c |
| Kalium (potassium) |
300mg | 224c |
| Magnesium (magnesium) |
24mg | 224c |
| Sink (zinc) |
0,95mg | 224c |
| Selen (selenium) |
11µg | 224c |
| Kopper (copper) |
0,036mg | 224c |
| Fosfor (phosphorus) |
190mg | 224c |
| Jod (iodine) |
4,3µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0267
- Skeletal meat part, without bone, with skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0003
- Meat color, undesignated or unknown
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 219
- Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Veie- og beregningsprosjektet «Spiselig del av kylling», 2013. Publisert rapport (2013); «Spiselig del av kylling». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article31139.ece/BINARY/Rapport+-+spiselig+del+av+kylling
- 224c
- Beregnet verdi fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/egg_og_eggprodukter/rapport_naeringsstoffer_og_miljogifter_i_egg_og_kylling_2016.25605/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoffer%20og%20milj%C3%B8gifter%20i%20egg%20og%20kylli ng,%202016
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.