Gulrotkake
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Andre kaker o.l.
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
37g | 135 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1200kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
290kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
9,3g | 135 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,2g | 135 |
C12:0 (fatty acids) |
0,37g | 135 |
C14:0 (fatty acids) |
0,35g | 135 |
C16:0 (fatty acids) |
1,3g | 135 |
C18:0 (fatty acids) |
0,72g | 135 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,080g | 135 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,3g | 135 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,080g | 135 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,5g | 135 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,9g | 135 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,3g | 135 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,25g | 135 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0015g | 135 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0044g | 135 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0022g | 135 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,024g | 135 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0026g | 135 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0030g | 135 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,026g | 135 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,24g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,5g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
70mg | 135 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
45g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
18g | 135 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
26g | 135 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
23g | 135 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,9g | 135 |
Protein (protein, total) |
6,2g | 135 |
Salt (salt) |
0,52g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
210RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
100µg | 135 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
1300µg | 135 |
Vitamin D (vitamin D) |
1,3µg | 135 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,4alfa-TE | 135 |
Tiamin (thiamin) |
0,11mg | 135 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,13mg | 135 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,60mg | 135 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,060mg | 135 |
Folat (folate, total) |
19µg | 135 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,40µg | 135 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
1,0mg | 135 |
Kalsium (calcium) |
58mg | 135 |
Jern (iron, total) |
0,90mg | 135 |
Natrium (sodium) |
210mg | 135 |
Kalium (potassium) |
170mg | 135 |
Magnesium (magnesium) |
24mg | 135 |
Sink (zinc) |
0,70mg | 135 |
Selen (selenium) |
4,0µg | 135 |
Kopper (copper) |
0,090mg | 135 |
Fosfor (phosphorus) |
200mg | 135 |
Jod (iodine) |
9,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0210
- Cake (US CFR)
- A0821
- Fine bakery ware (EUROFIR)
- B1312
- Wheat
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0186
- Egg added
- H0212
- Vegetable added
- H0229
- Flavoring, spice or herb added, natural
- H0351
- Chemical leavening agent added
- H0749
- White sugar added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.