Søk i matvaretabellen:

Gulrotkake

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Andre kaker o.l.

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
37g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1200kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
290kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
9,3g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
3,2g 135
C12:0
(fatty acids)
0,37g 135
C14:0
(fatty acids)
0,35g 135
C16:0
(fatty acids)
1,3g 135
C18:0
(fatty acids)
0,72g 135
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,080g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,3g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,080g 135
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,5g 135
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,9g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
1,3g 135
C18:3n-3
(fatty acids)
0,25g 135
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0015g 135
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0044g 135
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0022g 135
C20:4n-6
(fatty acids)
0,024g 135
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0026g 135
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0030g 135
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,026g 135
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,24g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,5g 135
Kolesterol
(cholesterol)
70mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
45g 80
Stivelse
(starch, total)
18g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
26g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
23g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,9g 135
Protein
(protein, total)
6,2g 135
Salt
(salt)
0,52g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
210RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
100µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
1300µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
1,3µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
2,4alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,11mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,13mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,60mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,060mg 135
Folat
(folate, total)
19µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,40µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,0mg 135
Kalsium
(calcium)
58mg 135
Jern
(iron, total)
0,90mg 135
Natrium
(sodium)
210mg 135
Kalium
(potassium)
170mg 135
Magnesium
(magnesium)
24mg 135
Sink
(zinc)
0,70mg 135
Selen
(selenium)
4,0µg 135
Kopper
(copper)
0,090mg 135
Fosfor
(phosphorus)
200mg 135
Jod
(iodine)
9,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0210
Cake (US CFR)
A0821
Fine bakery ware (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0147
Whole, shape achieved by forming
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0186
Egg added
H0212
Vegetable added
H0229
Flavoring, spice or herb added, natural
H0351
Chemical leavening agent added
H0749
White sugar added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: