Mozzarella, lettere
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
49g | 108b |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1100kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
270kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
16g | 108b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
10g | 108b |
C12:0 (fatty acids) |
0,53g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
1,6g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
4,2g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
1,7g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,40g | 108b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,6g | 108b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,21g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,2g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,38g | 108b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,25g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,064g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0097g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0029g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,013g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0073g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0098g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,090g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,30g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
43mg | 108b |
Karbohydrat (carbohydrate) |
1,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,0g | 108b |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
30g | 108b |
Salt (salt) |
1,5g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
150RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
140µg | 108b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
94µg | 108b |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 108b |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,41alfa-TE | 108b |
Tiamin (thiamin) |
0,090mg | 108b |
Riboflavin (riboflavin) |
0,36mg | 108b |
Niacin (niacin, preformed) |
0,47mg | 108b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,040mg | 108b |
Folat (folate, total) |
49µg | 108b |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
2,8µg | 108b |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
940mg | 108b |
Jern (iron, total) |
0,25mg | 108b |
Natrium (sodium) |
600mg | 108b |
Kalium (potassium) |
89mg | 108b |
Magnesium (magnesium) |
38mg | 108b |
Sink (zinc) |
5,3mg | 108b |
Selen (selenium) |
12µg | 108b |
Kopper (copper) |
0,050mg | 108b |
Fosfor (phosphorus) |
690mg | 108b |
Jod (iodine) |
27µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0312
- Semihard cheese (CODEX)
- B1201
- Cow
- C0245
- Curd
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0298
- Clotting enzyme added
- H0324
- Fat partially removed, 50% or more remaining
- J0104
- Preserved by fermentation
- J0131
- Preserved by chilling
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 108b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.