Mozzarella, lettere
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
49g | 108b |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1100kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
270kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
16g | 108b |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
10g | 108b |
| C12:0 (fatty acids) |
0,53g | 109c |
| C14:0 (fatty acids) |
1,6g | 109c |
| C16:0 (fatty acids) |
4,2g | 109c |
| C18:0 (fatty acids) |
1,7g | 109c |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,40g | 108b |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,6g | 108b |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,21g | 109c |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,2g | 109c |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,38g | 108b |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,25g | 109c |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,064g | 109c |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0097g | 109c |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0029g | 109c |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,013g | 109c |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0073g | 109c |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0098g | 109c |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,090g | 109c |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,30g | 109c |
| Kolesterol (cholesterol) |
43mg | 108b |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
1,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,0g | 108b |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
30g | 108b |
| Salt (salt) |
1,5g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
150RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
140µg | 108b |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
94µg | 108b |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 108b |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,41alfa-TE | 108b |
| Tiamin (thiamin) |
0,090mg | 108b |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,36mg | 108b |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,47mg | 108b |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,040mg | 108b |
| Folat (folate, total) |
49µg | 108b |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
2,8µg | 108b |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
| Kalsium (calcium) |
940mg | 108b |
| Jern (iron, total) |
0,25mg | 108b |
| Natrium (sodium) |
600mg | 108b |
| Kalium (potassium) |
89mg | 108b |
| Magnesium (magnesium) |
38mg | 108b |
| Sink (zinc) |
5,3mg | 108b |
| Selen (selenium) |
12µg | 108b |
| Kopper (copper) |
0,050mg | 108b |
| Fosfor (phosphorus) |
690mg | 108b |
| Jod (iodine) |
27µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0312
- Semihard cheese (CODEX)
- B1201
- Cow
- C0245
- Curd
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0298
- Clotting enzyme added
- H0324
- Fat partially removed, 50% or more remaining
- J0104
- Preserved by fermentation
- J0131
- Preserved by chilling
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 108b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.