Søk i matvaretabellen:

Squashfrø, gresskarfrø

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
5,2g 460e
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
2600kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
620kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
49g 460e
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
8,7g 460e
C12:0
(fatty acids)
0,0060g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,059g 460g
C16:0
(fatty acids)
5,4g 460g
C18:0
(fatty acids)
2,9g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
16g 460e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,048g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
16g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
21g 460e
C18:2n-6
(fatty acids)
21g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,12g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,066g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,066g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,19g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
21g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
13g 400c
Stivelse
(starch, total)
11g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,1g 400c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
6,0g 460e
Protein
(protein, total)
30g 460e
Salt
(salt)
0,018g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,75RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
9,0µg 460e
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
26alfa-TE 400c
Tiamin
(thiamin)
0,27mg 460e
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 460e
Niacin
(niacin, preformed)
5,0mg 460e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,14mg 460e
Folat
(folate, total)
58µg 460e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,9mg 460e
Kalsium
(calcium)
46mg 460e
Jern
(iron, total)
8,8mg 460e
Natrium
(sodium)
7,0mg 460e
Kalium
(potassium)
810mg 460e
Magnesium
(magnesium)
590mg 460e
Sink
(zinc)
7,8mg 460e
Selen
(selenium)
2,0µg 400c
Kopper
(copper)
1,3mg 460e
Fosfor
(phosphorus)
1200mg 460e
Jod
(iodine)
0,20µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0305
Seed or seed product (US CFR)
A0823
Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B2091
Squash, gourd or pumpkin
C0155
Seed
E0150
Whole, natural shape
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: