Søk i matvaretabellen:

Knekkebrød, rug, grovt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Knekkebrød, smørbrødkjeks o.l.

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
7,0g 100
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
340kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,9g 102
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,40g 100
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0035g 136
C16:0
(fatty acids)
0,30g 136
C18:0
(fatty acids)
0,019g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,30g 100
C16:1 sum
(fatty acids)
0,064g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,27g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,2g 100
C18:2n-6
(fatty acids)
1,0g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,18g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,18g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,0g 135
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
62g 80
Stivelse
(starch, total)
56g 100
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,2g 100
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 102
Kostfiber
(fibre, total dietary)
16g 102
Protein
(protein, total)
10g 102
Salt
(salt)
0,70g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 400e
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 400e
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,74alfa-TE 400e
Tiamin
(thiamin)
0,20mg 100
Riboflavin
(riboflavin)
0,30mg 100
Niacin
(niacin, preformed)
1,6mg 100
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,30mg 100
Folat
(folate, total)
83µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
55mg 100
Jern
(iron, total)
3,6mg 100
Natrium
(sodium)
280mg 100
Kalium
(potassium)
530mg 100
Magnesium
(magnesium)
110mg 100
Sink
(zinc)
3,3mg 100
Selen
(selenium)
1,5µg 400e
Kopper
(copper)
0,30mg 100
Fosfor
(phosphorus)
300mg 100
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0819
Flatbread (EUROFIR)
B1313
Rye
C0155
Seed
E0140
Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall

Søk i matvaretabellen: