Søk i matvaretabellen:

Havremakroner, kjøpt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Småkaker, søt kjeks, kavring

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
9,0g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1800kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
420kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
15g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
5,4g 135
C12:0
(fatty acids)
0,61g
C14:0
(fatty acids)
0,56g
C16:0
(fatty acids)
2,3g
C18:0
(fatty acids)
1,2g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,13g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,8g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,12g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,2g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
3,3g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
2,3g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,43g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0024g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0071g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0036g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,041g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0041g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0047g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,046g 10
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,42g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,6g 135
Kolesterol
(cholesterol)
120mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
60g 80
Stivelse
(starch, total)
36g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
25g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
24g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
4,4g 135
Protein
(protein, total)
9,6g 135
Salt
(salt)
0,57g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
170RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
170µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
48µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
2,2µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
2,9alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,22mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,18mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,50mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,13mg 135
Folat
(folate, total)
33µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,60µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
44mg 135
Jern
(iron, total)
2,2mg 135
Natrium
(sodium)
230mg 135
Kalium
(potassium)
200mg 135
Magnesium
(magnesium)
52mg 135
Sink
(zinc)
1,4mg 135
Selen
(selenium)
6,0µg 135
Kopper
(copper)
0,17mg 135
Fosfor
(phosphorus)
360mg 135
Jod
(iodine)
11µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0203
Cookie (US CFR)
A0821
Fine bakery ware (EUROFIR)
B1219
Oat
C0134
Seed, skin removed
E0147
Whole, shape achieved by forming
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0186
Egg added
H0351
Chemical leavening agent added
H0749
White sugar added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: