Søk i matvaretabellen:

Brød, grovbakst, 40 % sammalt mel, hjemmebakt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, hjemmebakt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
36g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1000kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
240kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,7g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,54g 135
C12:0
(fatty acids)
0,050g 136
C14:0
(fatty acids)
0,045g 136
C16:0
(fatty acids)
0,31g 136
C18:0
(fatty acids)
0,10g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,010g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,74g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,024g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,67g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,94g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,85g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,10g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,095g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,87g 135
Kolesterol
(cholesterol)
1,0mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
43g 80
Stivelse
(starch, total)
41g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,8g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,60g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
5,5g 135
Protein
(protein, total)
8,3g 135
Salt
(salt)
1,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
9,5RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
9,0µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
6,0µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,10µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,85alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,34mg 87b
Riboflavin
(riboflavin)
0,090mg 87b
Niacin
(niacin, preformed)
2,5mg 87b
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,10mg 87b
Folat
(folate, total)
45µg 87b
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 87b
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
16mg 135
Jern
(iron, total)
1,6mg 135
Natrium
(sodium)
400mg 135
Kalium
(potassium)
210mg 135
Magnesium
(magnesium)
44mg 135
Sink
(zinc)
1,5mg 135
Selen
(selenium)
5,0µg 135
Kopper
(copper)
0,15mg 135
Fosfor
(phosphorus)
170mg 135
Jod
(iodine)
1,8µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0818
Leavened bread (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0147
Whole, shape achieved by forming
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0256
Carbohydrate fermented
H0319
Wheat added
H0337
Rye added
H0753
Yeast added
J0003
No preservation method used
K0003
No packing medium used
M0003
No container or wrapping used
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0109
Home prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
87b
Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: