Søk i matvaretabellen:

Havrekli

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
10g 100
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
360kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
7,5g 100
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,6g 102
C12:0
(fatty acids)
0,028g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,017g 460g
C16:0
(fatty acids)
1,2g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,077g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,7g 102
C16:1 sum
(fatty acids)
0,015g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,6g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
2,7g 102
C18:2n-6
(fatty acids)
2,9g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,13g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,13g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,9g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
55g 20
Stivelse
(starch, total)
51g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
3,2g 400e
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
13g 102
Protein
(protein, total)
12g 100
Salt
(salt)
0,010g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
7,5alfa-TE 400e
Tiamin
(thiamin)
0,50mg 100
Riboflavin
(riboflavin)
0,22mg 400e
Niacin
(niacin, preformed)
4,7mg 400e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,17mg 400e
Folat
(folate, total)
52µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
58mg 400e
Jern
(iron, total)
5,0mg 100
Natrium
(sodium)
4,0mg 400e
Kalium
(potassium)
570mg 400e
Magnesium
(magnesium)
240mg 400e
Sink
(zinc)
3,1mg 400e
Selen
(selenium)
1,0µg 400e
Kopper
(copper)
0,62mg 20
Fosfor
(phosphorus)
730mg 400e
Jod
(iodine)
0,50µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1219
Oat
C0111
Skin or bran (pericarp)
E0136
Disintegrated or ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
102
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2001, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: