Søk i matvaretabellen:

Egg, økologisk, kokt

Alle matvarer » Egg » Egg, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
88% 20
Vann
(water (moisture))
77g 137
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
600kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
140kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
10g 137
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
2,7g 137
C12:0
(fatty acids)
0,0g 137
C14:0
(fatty acids)
0,019g 137
C16:0
(fatty acids)
2,0g 137
C18:0
(fatty acids)
0,71g 137
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 137
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,3g 137
C16:1 sum
(fatty acids)
0,23g 137
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,0g 137
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,8g 137
C18:2n-6
(fatty acids)
1,4g 137
C18:3n-3
(fatty acids)
0,10g 137
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 137
C20:3n-6
(fatty acids)
0,017g 137
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 137
C20:4n-6
(fatty acids)
0,16g 137
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 137
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0089g 137
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,13g 137
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,24g 137
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,6g 137
Kolesterol
(cholesterol)
330mg 137
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 137
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
12g 137
Salt
(salt)
0,36g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
190RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
190µg 137
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 137
Vitamin D
(vitamin D)
4,0µg 137
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
6,5alfa-TE 137
Tiamin
(thiamin)
0,070mg 137
Riboflavin
(riboflavin)
0,39mg 137
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 137
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,13mg 137
Folat
(folate, total)
53µg 137
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,5µg 137
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 137
Kalsium
(calcium)
47mg 137
Jern
(iron, total)
1,8mg 137
Natrium
(sodium)
140mg 137
Kalium
(potassium)
140mg 137
Magnesium
(magnesium)
12mg 137
Sink
(zinc)
1,1mg 137
Selen
(selenium)
32µg 137
Kopper
(copper)
0,060mg 137
Fosfor
(phosphorus)
190mg 137
Jod
(iodine)
38µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0261
Egg or egg product (US CFR)
A0791
Fresh or processed egg (EUROFIR)
B1713
Hen
C0225
Whole egg without shell
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0015
Boiled and drained
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0052
Egg shell, food contact surface
P0024
Human consumer, no age specification
P0128
Organic food claim or use
R0316
Norway

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
137
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: