Søk i matvaretabellen:

Grovbakstmel, 40 % sammalt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
14g 103b
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
320kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,0g 103b
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,20g 103b
C12:0
(fatty acids)
0,0g 206
C14:0
(fatty acids)
0,0g 206
C16:0
(fatty acids)
0,23g 206
C18:0
(fatty acids)
0,011g 206
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 103b
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,30g 103b
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0028g 206
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,18g 206
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,91g 103b
C18:2n-6
(fatty acids)
0,90g 206
C18:3n-3
(fatty acids)
0,069g 206
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 206
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,069g 73o
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,90g 74o
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 103b
Karbohydrat
(carbohydrate)
61g 103b
Stivelse
(starch, total)
59g 103b
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,7g 103b
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 103b
Kostfiber
(fibre, total dietary)
7,5g 103b
Protein
(protein, total)
12g 103b
Salt
(salt)
0,0050g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 103b
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,0µg 103b
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 103b
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,90alfa-TE 103b
Tiamin
(thiamin)
0,39mg 103b
Riboflavin
(riboflavin)
0,070mg 103b
Niacin
(niacin, preformed)
3,0mg 103b
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,12mg 103b
Folat
(folate, total)
25µg 103b
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 103b
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
22mg 103b
Jern
(iron, total)
2,2mg 103b
Natrium
(sodium)
2,0mg 103b
Kalium
(potassium)
270mg 103b
Magnesium
(magnesium)
62mg 103b
Sink
(zinc)
1,6mg 103b
Selen
(selenium)
7,0µg 103b
Kopper
(copper)
0,21mg 103b
Fosfor
(phosphorus)
230mg 103b
Jod
(iodine)
2,3µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0106
Finely ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
H0319
Wheat added
H0337
Rye added
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73o
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
74o
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
103b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
206
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: