Søk i matvaretabellen:

Finbakstmel

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
15g 311
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
340kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,0g 100
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,24g 100
C12:0
(fatty acids)
0,0g 211
C14:0
(fatty acids)
0,0g 211
C16:0
(fatty acids)
0,24g 211
C18:0
(fatty acids)
0,012g 211
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,30g 100
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0014g 211
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,19g 211
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,90g 100
C18:2n-6
(fatty acids)
0,88g 211
C18:3n-3
(fatty acids)
0,060g 211
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 211
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 211
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 211
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 211
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 211
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 211
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 211
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,063g 73u
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,88g 74u
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
71g 20
Stivelse
(starch, total)
69g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,6g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,5g 100
Protein
(protein, total)
10g 311
Salt
(salt)
0,0026g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,77alfa-TE 20
Tiamin
(thiamin)
0,18mg 100
Riboflavin
(riboflavin)
0,034mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
0,89mg 100
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,080mg 20
Folat
(folate, total)
14µg 205
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
17mg 311
Jern
(iron, total)
0,82mg 311
Natrium
(sodium)
1,0mg 311
Kalium
(potassium)
140mg 311
Magnesium
(magnesium)
17mg 311
Sink
(zinc)
0,54mg 311
Selen
(selenium)
5,0µg 205
Kopper
(copper)
0,15mg 20
Fosfor
(phosphorus)
140mg 20
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0106
Finely ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73u
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
74u
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
205
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
211
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
311
Statkorn. Kvalitetsoversikt for korn og mel, 1991-1994.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: