Serinakaker
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Småkaker, søt kjeks, kavring
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
14g | 135 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1900kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
460kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
24g | 135 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
9,5g | 135 |
| C12:0 (fatty acids) |
1,3g | 135 |
| C14:0 (fatty acids) |
1,2g | 135 |
| C16:0 (fatty acids) |
3,3g | 135 |
| C18:0 (fatty acids) |
2,1g | 135 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,28g | 135 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,2g | 135 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,16g | 135 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,4g | 135 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
4,9g | 135 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
2,9g | 135 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,85g | 135 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0016g | 135 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0081g | 135 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0042g | 135 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,027g | 135 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0052g | 135 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0065g | 135 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,025g | 135 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,75g | 135 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
3,5g | 135 |
| Kolesterol (cholesterol) |
79mg | 135 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
53g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
30g | 135 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
23g | 135 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
22g | 135 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,7g | 135 |
| Protein (protein, total) |
7,3g | 135 |
| Salt (salt) |
0,46g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
280RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
270µg | 135 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
100µg | 135 |
| Vitamin D (vitamin D) |
3,1µg | 135 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
4,0alfa-TE | 135 |
| Tiamin (thiamin) |
0,14mg | 135 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,10mg | 135 |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,70mg | 135 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,050mg | 135 |
| Folat (folate, total) |
19µg | 135 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,30µg | 135 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 135 |
| Kalsium (calcium) |
23mg | 135 |
| Jern (iron, total) |
1,0mg | 135 |
| Natrium (sodium) |
180mg | 135 |
| Kalium (potassium) |
110mg | 135 |
| Magnesium (magnesium) |
23mg | 135 |
| Sink (zinc) |
0,70mg | 135 |
| Selen (selenium) |
5,0µg | 135 |
| Kopper (copper) |
0,10mg | 135 |
| Fosfor (phosphorus) |
110mg | 135 |
| Jod (iodine) |
8,4µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0203
- Cookie (US CFR)
- A0821
- Fine bakery ware (EUROFIR)
- B1312
- Wheat
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0186
- Egg added
- H0272
- Margarine added
- H0749
- White sugar added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.