Søk i matvaretabellen:

Eggedosis

Alle matvarer » Egg » Egg, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
59g 137
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
870kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
210kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
8,2g 137
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
2,3g 137
C12:0
(fatty acids)
0,00038g 137
C14:0
(fatty acids)
0,022g 137
C16:0
(fatty acids)
1,7g 137
C18:0
(fatty acids)
0,63g 137
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 137
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,1g 137
C16:1 sum
(fatty acids)
0,18g 137
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,9g 137
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,6g 137
C18:2n-6
(fatty acids)
1,3g 137
C18:3n-3
(fatty acids)
0,050g 137
C20:3n-3
(fatty acids)
0,00038g 137
C20:3n-6
(fatty acids)
0,013g 137
C20:4n-3
(fatty acids)
0,00038g 137
C20:4n-6
(fatty acids)
0,15g 137
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,00038g 137
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,00038g 137
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,077g 137
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,13g 137
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,5g 137
Kolesterol
(cholesterol)
250mg 137
Karbohydrat
(carbohydrate)
23g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
23g 137
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
23g 137
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
10g 137
Salt
(salt)
0,28g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
140RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
140µg 137
Beta-karoten
(beta-carotene)
2,0µg 137
Vitamin D
(vitamin D)
1,9µg 137
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
3,9alfa-TE 137
Tiamin
(thiamin)
0,060mg 137
Riboflavin
(riboflavin)
0,30mg 137
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 137
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,11mg 137
Folat
(folate, total)
52µg 137
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,0µg 137
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 137
Kalsium
(calcium)
42mg 137
Jern
(iron, total)
1,5mg 137
Natrium
(sodium)
110mg 137
Kalium
(potassium)
110mg 137
Magnesium
(magnesium)
10mg 137
Sink
(zinc)
1,1mg 137
Selen
(selenium)
17µg 137
Kopper
(copper)
0,060mg 137
Fosfor
(phosphorus)
160mg 137
Jod
(iodine)
26µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0261
Egg or egg product (US CFR)
A0792
Egg dish (EUROFIR)
B1713
Hen
C0225
Whole egg without shell
E0139
Liquid, high viscosity, with no visible particles
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0358
Aerated by whipping
H0749
White sugar added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0052
Egg shell, food contact surface
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
137
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: