Vafler, med fløte/rømme, uten egg
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Søt gjærbakst, lefser, vafler o.l.
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
51g | 135 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1100kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
270kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
16g | 135 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
10g | 135 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,51g | 136 |
| C14:0 (fatty acids) |
1,6g | 136 |
| C16:0 (fatty acids) |
4,1g | 136 |
| C18:0 (fatty acids) |
1,6g | 136 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,53g | 135 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,6g | 135 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,20g | 136 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,2g | 136 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,59g | 135 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,48g | 136 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,078g | 136 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0096g | 136 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0030g | 136 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,013g | 136 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0072g | 136 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0097g | 136 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,10g | 135 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,52g | 135 |
| Kolesterol (cholesterol) |
42mg | 135 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
27g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
25g | 135 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,6g | 135 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 135 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,2g | 135 |
| Protein (protein, total) |
5,0g | 135 |
| Salt (salt) |
0,44g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
210RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
200µg | 135 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
98µg | 135 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,090µg | 135 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,64alfa-TE | 135 |
| Tiamin (thiamin) |
0,11mg | 135 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,080mg | 135 |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,50mg | 135 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,040mg | 135 |
| Folat (folate, total) |
8,0µg | 135 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,10µg | 135 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 135 |
| Kalsium (calcium) |
44mg | 135 |
| Jern (iron, total) |
0,50mg | 135 |
| Natrium (sodium) |
180mg | 135 |
| Kalium (potassium) |
100mg | 135 |
| Magnesium (magnesium) |
14mg | 135 |
| Sink (zinc) |
0,40mg | 135 |
| Selen (selenium) |
2,0µg | 135 |
| Kopper (copper) |
0,050mg | 135 |
| Fosfor (phosphorus) |
100mg | 135 |
| Jod (iodine) |
4,8µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0194
- Pancake or waffle (US CFR)
- A0821
- Fine bakery ware (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0161
- Heavy cream
- E0140
- Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0008
- Griddled
- H0319
- Wheat added
- H0351
- Chemical leavening agent added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.