Kjeks, grov, Kornmo
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Knekkebrød, smørbrødkjeks o.l.
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
8,0g | 135 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1700kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
400kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
11g | 135 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
4,1g | 135 |
C12:0 (fatty acids) |
1,5g | 135 |
C14:0 (fatty acids) |
0,59g | 135 |
C16:0 (fatty acids) |
0,77g | 135 |
C18:0 (fatty acids) |
0,20g | 135 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 135 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,7g | 135 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,014g | 135 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,8g | 135 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,3g | 135 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
2,0g | 135 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,51g | 135 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 135 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 135 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 135 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 135 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 135 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 135 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 135 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,34g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,4g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 135 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
64g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
47g | 135 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
17g | 135 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
16g | 135 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
5,9g | 135 |
Protein (protein, total) |
9,3g | 135 |
Salt (salt) |
0,26g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,083RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 135 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
1,0µg | 135 |
Vitamin D (vitamin D) |
1,2µg | 135 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,3alfa-TE | 135 |
Tiamin (thiamin) |
0,30mg | 135 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,050mg | 135 |
Niacin (niacin, preformed) |
3,0mg | 135 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,10mg | 135 |
Folat (folate, total) |
22µg | 135 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 135 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 135 |
Kalsium (calcium) |
19mg | 135 |
Jern (iron, total) |
2,1mg | 135 |
Natrium (sodium) |
100mg | 135 |
Kalium (potassium) |
220mg | 135 |
Magnesium (magnesium) |
57mg | 135 |
Sink (zinc) |
1,4mg | 135 |
Selen (selenium) |
6,0µg | 135 |
Kopper (copper) |
0,19mg | 135 |
Fosfor (phosphorus) |
190mg | 135 |
Jod (iodine) |
1,8µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0242
- Cracker (US CFR)
- A0821
- Fine bakery ware (EUROFIR)
- B1312
- Wheat
- C0133
- Seed, skin present, germ present
- E0140
- Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0100
- Flavoring or spice extract or concentrate added
- H0158
- Sucrose added
- H0174
- Hydrogenated
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0128
- Plastic wrapper
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.