Iskrem, lettis, med mindre sukker og fett
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Dessert, iskrem og tilbehør
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
64g | 400c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
590kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
140kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
5,0g | 104d |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,5g | 104d |
C12:0 (fatty acids) |
0,078g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,25g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
1,3g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,48g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,8g | 20 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,11g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,7g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,50g | 20 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,37g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,017g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0026g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0042g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0034g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,047g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0037g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0041g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,052g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,074g | 136 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,42g | 136 |
Kolesterol (cholesterol) |
12mg | 400c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
20g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
13g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
6,8g | 104d |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
2,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,30g | 460b |
Protein (protein, total) |
3,8g | 104d |
Salt (salt) |
0,13g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
16RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
15µg | 400c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
13µg | 400c |
Vitamin D (vitamin D) |
0,030µg | 400c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 400c |
Tiamin (thiamin) |
0,060mg | 400c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,20mg | 400c |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 400c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,10mg | 400c |
Folat (folate, total) |
2,0µg | 400c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,60µg | 400c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
130mg | 400c |
Jern (iron, total) |
0,10mg | 400c |
Natrium (sodium) |
50mg | 104d |
Kalium (potassium) |
210mg | 400c |
Magnesium (magnesium) |
14mg | 400c |
Sink (zinc) |
0,50mg | 400c |
Selen (selenium) |
0,20µg | 400c |
Kopper (copper) |
0,017mg | 460b |
Fosfor (phosphorus) |
130mg | 400c |
Jod (iodine) |
8,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0227
- Ice cream (US CFR)
- A0789
- Frozen dairy dessert (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0195
- Cream
- E0139
- Liquid, high viscosity, with no visible particles
- F0018
- Partially heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0178
- Aerated
- J0136
- Preserved by freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- P0132
- "light" label claim
- P0181
- Reduced sugars food
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 460b
- US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/