Søk i matvaretabellen:

Rugmel, sammalt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
14g 206
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
320kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 206
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,31g 310
C12:0
(fatty acids)
0,0g 206
C14:0
(fatty acids)
0,0035g 206
C16:0
(fatty acids)
0,27g 206
C18:0
(fatty acids)
0,010g 206
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,24g 310
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0017g 206
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,21g 206
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,2g 310
C18:2n-6
(fatty acids)
1,0g 206
C18:3n-3
(fatty acids)
0,18g 206
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 206
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,18g 73o
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,0g 74o
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
57g 80
Stivelse
(starch, total)
56g 206
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,0g 206
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
17g 605
Protein
(protein, total)
9,6g 206
Salt
(salt)
0,0015g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,17RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 206
Beta-karoten
(beta-carotene)
2,0µg 206
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,0alfa-TE 206
Tiamin
(thiamin)
0,50mg 206
Riboflavin
(riboflavin)
0,18mg 206
Niacin
(niacin, preformed)
0,70mg 206
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,18mg 206
Folat
(folate, total)
31µg 205
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 206
Kalsium
(calcium)
24mg 206
Jern
(iron, total)
2,9mg 206
Natrium
(sodium)
0,59mg 206
Kalium
(potassium)
370mg 206
Magnesium
(magnesium)
79mg 206
Sink
(zinc)
2,2mg 206
Selen
(selenium)
5,8µg 205
Kopper
(copper)
0,27mg 206
Fosfor
(phosphorus)
330mg 206
Jod
(iodine)
3,7µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1313
Rye
C0133
Seed, skin present, germ present
E0106
Finely ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73o
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
74o
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
205
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
206
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
310
Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
605
Livsmedelssäkerhätsverket (Evira) (2015). Fiberanalyser, foreløpig upubliserte resultater.

Søk i matvaretabellen: