Ris, hurtigris, tørr
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion)  | 
      100% | 0 | 
| Vann (water (moisture))  | 
      8,9g | 209 | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable)  | 
      1500kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable)  | 
      360kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid))  | 
      0,70g | 209 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids)  | 
      0,10g | 400e | 
| C12:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C14:0 (fatty acids)  | 
      0,0043g | 460g | 
| C16:0 (fatty acids)  | 
      0,17g | 460g | 
| C18:0 (fatty acids)  | 
      0,013g | 460g | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans)  | 
      0,0g | 50 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,20g | 400e | 
| C16:1 sum (fatty acids)  | 
      0,0021g | 460g | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,22g | 460g | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis)  | 
      0,20g | 400e | 
| C18:2n-6 (fatty acids)  | 
      0,16g | 460g | 
| C18:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,033g | 460g | 
| C20:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:3n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:4n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:4n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 460g | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3)  | 
      0,033g | 73f | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6)  | 
      0,16g | 74f | 
| Kolesterol (cholesterol)  | 
      0,0mg | 50 | 
| Karbohydrat (carbohydrate)  | 
      78g | 209 | 
| Stivelse (starch, total)  | 
      78g | 209 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total)  | 
      0,57g | 209 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added)  | 
      0,0g | 50 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary)  | 
      2,6g | 209 | 
| Protein (protein, total)  | 
      8,5g | 209 | 
| Salt (salt)  | 
      0,0045g | 83 | 
| Alkohol (alcohol)  | 
      0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv)  | 
      0,0RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A))  | 
      0,0µg | 50 | 
| Beta-karoten (beta-carotene)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin D (vitamin D)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv)  | 
      0,0alfa-TE | 50 | 
| Tiamin (thiamin)  | 
      0,25mg | 209 | 
| Riboflavin (riboflavin)  | 
      0,0mg | 60a | 
| Niacin (niacin, preformed)  | 
      4,1mg | 209 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total)  | 
      0,44mg | 209 | 
| Folat (folate, total)  | 
      7,6µg | 209 | 
| Vitamin B12 (vitamin B12)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid))  | 
      0,0mg | 50 | 
| Kalsium (calcium)  | 
      73mg | 209 | 
| Jern (iron, total)  | 
      0,40mg | 209 | 
| Natrium (sodium)  | 
      1,8mg | 209 | 
| Kalium (potassium)  | 
      160mg | 209 | 
| Magnesium (magnesium)  | 
      30mg | 209 | 
| Sink (zinc)  | 
      0,70mg | 209 | 
| Selen (selenium)  | 
      0,0µg | 60a | 
| Kopper (copper)  | 
      0,17mg | 209 | 
| Fosfor (phosphorus)  | 
      170mg | 209 | 
| Jod (iodine)  | 
      2,1µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0125
 - Grain or starch product (US CFR)
 - A0814
 - Rice or other grain (EUROFIR)
 - B1322
 - Rice
 - C0208
 - Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
 - E0150
 - Whole, natural shape
 - F0014
 - Fully heat-treated
 - G0003
 - Cooking method not applicable
 - H0138
 - Water removed
 - H0169
 - Instantized
 - J0116
 - Dehydrated or dried
 - K0003
 - No packing medium used
 - M0156
 - Paperboard container
 - M0213
 - Box
 - N0039
 - Paper or paperboard
 - P0024
 - Human consumer, no age specification
 
Referanser
- 0
 - Vurdert som 100 % spiselig (netto).
 - 50
 - Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
 - 60a
 - Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
 - 61a
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
 - 61b
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
 - 65
 - Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
 - 73f
 - Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
 - 74f
 - Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
 - 83
 - Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
 - 85
 - Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
 - 209
 - Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
 - 325
 - Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
 - 400e
 - Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
 - 460g
 - U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl