Søk i matvaretabellen:

Ris, grøtris, 1 times koketid, tørr

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
11g 209
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
360kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,80g 209
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,14g 400e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460f
C14:0
(fatty acids)
0,0050g 460f
C16:0
(fatty acids)
0,20g 460f
C18:0
(fatty acids)
0,015g 460f
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,26g 400e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0025g 460f
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,25g 460f
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,27g 400e
C18:2n-6
(fatty acids)
0,18g 460f
C18:3n-3
(fatty acids)
0,039g 460f
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460f
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460f
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460f
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,039g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,18g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
81g 209
Stivelse
(starch, total)
80g 209
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,20g 209
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,1g 209
Protein
(protein, total)
6,4g 209
Salt
(salt)
0,0020g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 50
Tiamin
(thiamin)
0,20mg 209
Riboflavin
(riboflavin)
0,050mg 460a
Niacin
(niacin, preformed)
1,3mg 209
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,21mg 209
Folat
(folate, total)
8,8µg 209
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
0,0mg 60a
Jern
(iron, total)
0,20mg 209
Natrium
(sodium)
0,80mg 209
Kalium
(potassium)
96mg 209
Magnesium
(magnesium)
28mg 209
Sink
(zinc)
1,1mg 209
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,16mg 209
Fosfor
(phosphorus)
96mg 209
Jod
(iodine)
2,1µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1322
Rice
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460a
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: