Søk i matvaretabellen:

Linfrø, knuste

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
7,0g 460e
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
2100kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
510kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
42g 460e
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
3,7g 460e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0080g 460g
C16:0
(fatty acids)
2,2g 460g
C18:0
(fatty acids)
1,3g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
7,5g 460e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,024g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
7,4g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
29g 460e
C18:2n-6
(fatty acids)
5,9g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
23g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
23g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
5,9g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
1,6g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,6g 460e
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
27g 460e
Protein
(protein, total)
18g 460e
Salt
(salt)
0,075g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,31alfa-TE 460e
Tiamin
(thiamin)
1,6mg 460e
Riboflavin
(riboflavin)
0,16mg 460e
Niacin
(niacin, preformed)
3,1mg 460e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,47mg 460e
Folat
(folate, total)
87µg 460e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,60mg 460e
Kalsium
(calcium)
260mg 460e
Jern
(iron, total)
5,7mg 460e
Natrium
(sodium)
30mg 460e
Kalium
(potassium)
810mg 460e
Magnesium
(magnesium)
390mg 460e
Sink
(zinc)
4,3mg 460e
Selen
(selenium)
2,8µg 410c
Kopper
(copper)
1,2mg 460e
Fosfor
(phosphorus)
640mg 460e
Jod
(iodine)
0,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0305
Seed or seed product (US CFR)
A0823
Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1700
Flax
C0158
Pod or seed
E0117
Medium ground
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
410c
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 14 (2011). Nettversjon, http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: