Søk i matvaretabellen:

Hvete, helkorn

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
13g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1300kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
320kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 20
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,29g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0g 420c
C14:0
(fatty acids)
0,0g 420c
C16:0
(fatty acids)
0,27g 420c
C18:0
(fatty acids)
0,015g 420c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,38g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0014g 420c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,035g 420c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,1g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,86g 420c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,060g 420c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 420c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 420c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 420c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0030g 420c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 420c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 420c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 420c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,060g 73v
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,86g 74v
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
54g 20
Stivelse
(starch, total)
52g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
12g 20
Protein
(protein, total)
13g 20
Salt
(salt)
0,0049g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,90alfa-TE 20
Tiamin
(thiamin)
0,52mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,081mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
6,4mg 20
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,19mg 20
Folat
(folate, total)
40µg 20
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
31mg 20
Jern
(iron, total)
4,1mg 20
Natrium
(sodium)
2,0mg 20
Kalium
(potassium)
410mg 20
Magnesium
(magnesium)
120mg 20
Sink
(zinc)
2,7mg 20
Selen
(selenium)
10µg 20
Kopper
(copper)
0,35mg 20
Fosfor
(phosphorus)
370mg 20
Jod
(iodine)
2,3µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0133
Seed, skin present, germ present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73v
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 420c: Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
74v
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 420c: Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk

Søk i matvaretabellen: