Søk i matvaretabellen:

Hvetekim

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
15g 100
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
330kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
9,3g 100
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,6g 100
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,012g 460g
C16:0
(fatty acids)
1,5g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,052g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,4g 100
C16:1 sum
(fatty acids)
0,032g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,3g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
5,6g 100
C18:2n-6
(fatty acids)
5,0g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,69g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,72g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
5,3g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 100
Karbohydrat
(carbohydrate)
25g 20
Stivelse
(starch, total)
12g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
13g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
18g 100
Protein
(protein, total)
27g 100
Salt
(salt)
0,0065g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
5,2RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
62µg 400e
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
16alfa-TE 100
Tiamin
(thiamin)
2,1mg 100
Riboflavin
(riboflavin)
0,44mg 100
Niacin
(niacin, preformed)
6,8mg 100
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
1,8mg 400e
Folat
(folate, total)
330µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
60mg 100
Jern
(iron, total)
8,2mg 100
Natrium
(sodium)
2,6mg 100
Kalium
(potassium)
1100mg 400e
Magnesium
(magnesium)
290mg 400e
Sink
(zinc)
18mg 400e
Selen
(selenium)
3,0µg 400e
Kopper
(copper)
1,1mg 20
Fosfor
(phosphorus)
1000mg 400e
Jod
(iodine)
0,30µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0182
Germ
E0136
Disintegrated or ground
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: