Hvetemel, sammalt, fint/grovt
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion)  | 
      100% | 0 | 
| Vann (water (moisture))  | 
      13g | 282 | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable)  | 
      1300kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable)  | 
      320kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid))  | 
      2,4g | 282 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids)  | 
      0,29g | 310 | 
| C12:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C14:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C16:0 (fatty acids)  | 
      0,31g | 206 | 
| C18:0 (fatty acids)  | 
      0,016g | 206 | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans)  | 
      0,0g | 50 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,38g | 310 | 
| C16:1 sum (fatty acids)  | 
      0,0039g | 206 | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,24g | 206 | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis)  | 
      1,1g | 310 | 
| C18:2n-6 (fatty acids)  | 
      1,2g | 206 | 
| C18:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,095g | 206 | 
| C20:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C20:3n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C20:4n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C20:4n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 206 | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3)  | 
      0,095g | 73o | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6)  | 
      1,2g | 74o | 
| Kolesterol (cholesterol)  | 
      0,0mg | 50 | 
| Karbohydrat (carbohydrate)  | 
      54g | 282 | 
| Stivelse (starch, total)  | 
      52g | 282 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total)  | 
      2,0g | 282 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added)  | 
      0,0g | 50 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary)  | 
      14g | 605 | 
| Protein (protein, total)  | 
      13g | 282 | 
| Salt (salt)  | 
      0,0049g | 83 | 
| Alkohol (alcohol)  | 
      0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv)  | 
      0,25RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A))  | 
      0,0µg | 206 | 
| Beta-karoten (beta-carotene)  | 
      3,0µg | 206 | 
| Vitamin D (vitamin D)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv)  | 
      0,90alfa-TE | 282 | 
| Tiamin (thiamin)  | 
      0,52mg | 282 | 
| Riboflavin (riboflavin)  | 
      0,081mg | 282 | 
| Niacin (niacin, preformed)  | 
      6,4mg | 282 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total)  | 
      0,19mg | 282 | 
| Folat (folate, total)  | 
      40µg | 205 | 
| Vitamin B12 (vitamin B12)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid))  | 
      0,0mg | 50 | 
| Kalsium (calcium)  | 
      31mg | 282 | 
| Jern (iron, total)  | 
      4,1mg | 282 | 
| Natrium (sodium)  | 
      2,0mg | 282 | 
| Kalium (potassium)  | 
      410mg | 282 | 
| Magnesium (magnesium)  | 
      120mg | 282 | 
| Sink (zinc)  | 
      2,7mg | 282 | 
| Selen (selenium)  | 
      10µg | 205 | 
| Kopper (copper)  | 
      0,35mg | 282 | 
| Fosfor (phosphorus)  | 
      370mg | 282 | 
| Jod (iodine)  | 
      2,3µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0149
 - Milled grain or starch product (US CFR)
 - A0813
 - Flour or starch (EUROFIR)
 - B1312
 - Wheat
 - C0133
 - Seed, skin present, germ present
 - E0106
 - Finely ground
 - F0003
 - Not heat-treated
 - G0003
 - Cooking method not applicable
 - H0138
 - Water removed
 - J0116
 - Dehydrated or dried
 - K0003
 - No packing medium used
 - M0001
 - Container or wrapping not known
 - N0001
 - Food contact surface not known
 - P0024
 - Human consumer, no age specification
 
Referanser
- 0
 - Vurdert som 100 % spiselig (netto).
 - 50
 - Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
 - 61a
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
 - 61b
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
 - 65
 - Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
 - 73o
 - Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
 - 74o
 - Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
 - 83
 - Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
 - 85
 - Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
 - 205
 - Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
 - 206
 - Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
 - 282
 - Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
 - 310
 - Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
 - 325
 - Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
 - 605
 - Livsmedelssäkerhätsverket (Evira) (2015). Fiberanalyser, foreløpig upubliserte resultater.