Søk i matvaretabellen:

Hvetemel, sammalt, fint/grovt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
13g 282
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1300kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
320kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 282
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,29g 310
C12:0
(fatty acids)
0,0g 206
C14:0
(fatty acids)
0,0g 206
C16:0
(fatty acids)
0,31g 206
C18:0
(fatty acids)
0,016g 206
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,38g 310
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0039g 206
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,24g 206
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,1g 310
C18:2n-6
(fatty acids)
1,2g 206
C18:3n-3
(fatty acids)
0,095g 206
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 206
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 206
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 206
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 206
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,095g 73o
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,2g 74o
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
54g 282
Stivelse
(starch, total)
52g 282
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,0g 282
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
14g 605
Protein
(protein, total)
13g 282
Salt
(salt)
0,0049g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 206
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,0µg 206
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,90alfa-TE 282
Tiamin
(thiamin)
0,52mg 282
Riboflavin
(riboflavin)
0,081mg 282
Niacin
(niacin, preformed)
6,4mg 282
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,19mg 282
Folat
(folate, total)
40µg 205
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
31mg 282
Jern
(iron, total)
4,1mg 282
Natrium
(sodium)
2,0mg 282
Kalium
(potassium)
410mg 282
Magnesium
(magnesium)
120mg 282
Sink
(zinc)
2,7mg 282
Selen
(selenium)
10µg 205
Kopper
(copper)
0,35mg 282
Fosfor
(phosphorus)
370mg 282
Jod
(iodine)
2,3µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0133
Seed, skin present, germ present
E0106
Finely ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73o
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
74o
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 206: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
205
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1997-1998. Egg og ulike melsorter. Internt notat.
206
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1999-2000. Poteter, leverpostei, brød og barnemat. Internt notat.
282
Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993) og 206 (1999-2000).
310
Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
605
Livsmedelssäkerhätsverket (Evira) (2015). Fiberanalyser, foreløpig upubliserte resultater.

Søk i matvaretabellen: