Eggehvite
Alle matvarer » Egg » Egg, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
89g | 224b |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
180kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
42kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,0g | 224b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,0035g | 224b |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C16:0 (fatty acids) |
0,0025g | 224b |
C18:0 (fatty acids) |
0,0010g | 224b |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 224b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0025g | 224b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0020g | 224b |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,0025g | 224b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0010g | 224b |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 224b |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 224b |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 224b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0025g | 224b |
Kolesterol (cholesterol) |
0,87mg | 224b |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,40g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,40g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
10g | 224b |
Salt (salt) |
0,48g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,24RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,24µg | 224b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0023alfa-TE | 224b |
Tiamin (thiamin) |
0,0mg | 60a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,31mg | 224b |
Niacin (niacin, preformed) |
0,0mg | 224b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0086mg | 224b |
Folat (folate, total) |
0,21µg | 224b |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 224b |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 224b |
Kalsium (calcium) |
6,5mg | 224b |
Jern (iron, total) |
0,010mg | 224b |
Natrium (sodium) |
190mg | 224b |
Kalium (potassium) |
160mg | 224b |
Magnesium (magnesium) |
13mg | 224b |
Sink (zinc) |
0,0mg | 224b |
Selen (selenium) |
5,6µg | 224b |
Kopper (copper) |
0,018mg | 224b |
Fosfor (phosphorus) |
17mg | 224b |
Jod (iodine) |
2,6µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0261
- Egg or egg product (US CFR)
- A0791
- Fresh or processed egg (EUROFIR)
- B1713
- Hen
- C0241
- Egg white, albumen
- E0139
- Liquid, high viscosity, with no visible particles
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0052
- Egg shell, food contact surface
- P0024
- Human consumer, no age specification
- R0316
- Norway
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 224b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/egg_og_eggprodukter/rapport_naeringsstoffer_og_miljogifter_i_egg_og_kylling_2016.25605/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoffer%20og%20milj%C3%B8gifter%20i%20egg%20og%20kylli ng,%202016
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.