Søk i matvaretabellen:

Havregryn, lettkokte/store

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
6,5g 210
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1600kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
390kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
7,8g 210
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,1g 210
C12:0
(fatty acids)
0,0g 210
C14:0
(fatty acids)
0,010g 210
C16:0
(fatty acids)
0,99g 210
C18:0
(fatty acids)
0,11g 210
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,7g 210
C16:1 sum
(fatty acids)
0,010g 210
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,6g 210
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
2,5g 210
C18:2n-6
(fatty acids)
2,5g 210
C18:3n-3
(fatty acids)
0,080g 210
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 210
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 210
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 210
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 210
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 210
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 210
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 210
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,080g 73m
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,5g 74m
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
63g 210
Stivelse
(starch, total)
62g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,98g 210
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
11g 605
Protein
(protein, total)
11g 210
Salt
(salt)
0,0030g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,87alfa-TE 210
Tiamin
(thiamin)
0,37mg 210
Riboflavin
(riboflavin)
0,082mg 210
Niacin
(niacin, preformed)
0,69mg 210
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,24mg 210
Folat
(folate, total)
32µg 210
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
40mg 210
Jern
(iron, total)
3,7mg 210
Natrium
(sodium)
1,2mg 210
Kalium
(potassium)
380mg 210
Magnesium
(magnesium)
120mg 210
Sink
(zinc)
2,5mg 210
Selen
(selenium)
1,2µg 210
Kopper
(copper)
0,36mg 210
Fosfor
(phosphorus)
520mg 210
Jod
(iodine)
0,50µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1219
Oat
C0134
Seed, skin removed
E0153
Whole, shape achieved by forming, thickness <0.3 cm.
F0018
Partially heat-treated
G0001
Cooking method not known
H0138
Water removed
H0239
Rolled
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0120
Paper bag, sack or pouch
N0039
Paper or paperboard
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
605
Livsmedelssäkerhätsverket (Evira) (2015). Fiberanalyser, foreløpig upubliserte resultater.

Søk i matvaretabellen: