Søk i matvaretabellen:

Byggmel

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
15g 310
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1300kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
300kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,1g 310
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,20g 310
C12:0
(fatty acids)
0,0024g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0049g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,17g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0073g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,090g 310
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0024g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,50g 310
C18:2n-6
(fatty acids)
0,42g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,047g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,047g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,42g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
61g 20
Stivelse
(starch, total)
60g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,92g 400e
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
7,6g 400e
Protein
(protein, total)
8,6g 100
Salt
(salt)
0,0058g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,67alfa-TE 307
Tiamin
(thiamin)
0,30mg 100
Riboflavin
(riboflavin)
0,13mg 100
Niacin
(niacin, preformed)
4,5mg 100
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,30mg 400e
Folat
(folate, total)
20µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
28mg 310
Jern
(iron, total)
2,2mg 310
Natrium
(sodium)
2,3mg 310
Kalium
(potassium)
320mg 310
Magnesium
(magnesium)
60mg 310
Sink
(zinc)
1,5mg 310
Selen
(selenium)
2,6µg 310
Kopper
(copper)
0,56mg 20
Fosfor
(phosphorus)
250mg 400e
Jod
(iodine)
0,25µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1230
Barley
C0134
Seed, skin removed
E0106
Finely ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
307
Blaker B, Rimestad AH og Lambertsen G. Vitamin E i mel og brød. Matvett nr. 3, 1990.
310
Statens kornforretning. Kontrollanalyser for 1991.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: