Søk i matvaretabellen:

Byggryn

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
14g 305
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
330kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,1g 305
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,20g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0030g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0060g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,21g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0080g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0030g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,12g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,50g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,51g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,055g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,055g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,51g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
65g 400e
Stivelse
(starch, total)
65g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,90g 400e
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
11g 400e
Protein
(protein, total)
8,6g 305
Salt
(salt)
0,0058g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,67alfa-TE 20
Tiamin
(thiamin)
0,13mg 305
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 400e
Niacin
(niacin, preformed)
5,7mg 400e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,33mg 400e
Folat
(folate, total)
20µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
23mg 305
Jern
(iron, total)
2,2mg 305
Natrium
(sodium)
2,3mg 20
Kalium
(potassium)
290mg 305
Magnesium
(magnesium)
66mg 305
Sink
(zinc)
1,3mg 305
Selen
(selenium)
2,6µg 20
Kopper
(copper)
0,61mg 305
Fosfor
(phosphorus)
290mg 400e
Jod
(iodine)
0,50µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1230
Barley
C0133
Seed, skin present, germ present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
305
Øybø AM og Rognerud G. Innhold av en del næringsstoffer i produkter av bygg, havre og ris. Statens institutt for forbruksforskning, 1983.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: