Strandsnegle, norsk
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
16% | 110a |
Vann (water (moisture)) |
77g | 110b |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
370kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
87kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
1,4g | 110b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,24g | 110b |
C12:0 (fatty acids) |
0,0014g | 110b |
C14:0 (fatty acids) |
0,048g | 110b |
C16:0 (fatty acids) |
0,14g | 110b |
C18:0 (fatty acids) |
0,051g | 110b |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,28g | 110b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,024g | 110b |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,21g | 110b |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,48g | 110b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,079g | 110b |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,044g | 110b |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,023g | 110b |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,013g | 110b |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,016g | 110b |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,094g | 110b |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,15g | 110b |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,017g | 110b |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0085g | 110b |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,22g | 110b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,26g | 110b |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
3,3g | 110b |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 10 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 110b |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
15g | 110b |
Salt (salt) |
1,1g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 20 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
30RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
30µg | 460g |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 460g |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 460g |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
5,0alfa-TE | 460g |
Tiamin (thiamin) |
0,010mg | 460g |
Riboflavin (riboflavin) |
0,12mg | 460g |
Niacin (niacin, preformed) |
1,4mg | 460g |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,13mg | 460g |
Folat (folate, total) |
6,0µg | 460g |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,50µg | 460g |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 460g |
Kalsium (calcium) |
10mg | 460g |
Jern (iron, total) |
3,5mg | 460g |
Natrium (sodium) |
420mg | 110b |
Kalium (potassium) |
380mg | 460g |
Magnesium (magnesium) |
250mg | 460g |
Sink (zinc) |
1,0mg | 460g |
Selen (selenium) |
27µg | 460g |
Kopper (copper) |
0,40mg | 460g |
Fosfor (phosphorus) |
270mg | 460g |
Jod (iodine) |
0,0µg | 10 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0217
- Meat, poultry, seafood or related product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B2717
- Common periwinkle
- C0173
- Whole animal or most parts used
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- R0316
- Norway
Referanser
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 110a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2017, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
- 110b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2017, analysert verdi
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl