Sashimi, tunfisk
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Retter med fisk, skalldyr o.l.
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
74g | 314 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
450kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
1,0g | 314 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,25g | 314 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C14:0 (fatty acids) |
0,012g | 400e |
C16:0 (fatty acids) |
0,17g | 400e |
C18:0 (fatty acids) |
0,073g | 400e |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,21g | 314 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,024g | 400e |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,097g | 400e |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,41g | 314 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,012g | 400e |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400e |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,024g | 400e |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,036g | 400e |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,012g | 400e |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,24g | 400e |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,29g | 73g |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,061g | 74g |
Kolesterol (cholesterol) |
41mg | 314 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 314 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
24g | 314 |
Salt (salt) |
0,10g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
370RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
370µg | 420c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
1,6µg | 314 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 420c |
Tiamin (thiamin) |
0,16mg | 314 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,16mg | 314 |
Niacin (niacin, preformed) |
9,1mg | 314 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
1,0mg | 420c |
Folat (folate, total) |
15µg | 420c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
4,8µg | 314 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
11mg | 314 |
Jern (iron, total) |
2,3mg | 314 |
Natrium (sodium) |
40mg | 314 |
Kalium (potassium) |
480mg | 314 |
Magnesium (magnesium) |
39mg | 314 |
Sink (zinc) |
0,60mg | 314 |
Selen (selenium) |
200µg | 314 |
Kopper (copper) |
0,10mg | 314 |
Fosfor (phosphorus) |
270mg | 314 |
Jod (iodine) |
17µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1269
- Tuna
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73g
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 74g
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 400e: Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 314
- Lie Ø, Lied E, Maage A, Njaa L and Sandnes K. Nutrient content in fish and shellfish. Fiskeridirektoratets Skrifter Serie Ernæring 6(2):83-105, 1994.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk