Søk i matvaretabellen:

Raclette, ost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
41g 480a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
360kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
28g 480a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
17g 480a
C12:0
(fatty acids)
0,87g 109c
C14:0
(fatty acids)
2,6g 109c
C16:0
(fatty acids)
6,9g 109c
C18:0
(fatty acids)
2,8g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 10
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,5g 480a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,34g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,3g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,3g 480a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,42g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,016g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0047g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,022g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,012g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,016g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,15g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,49g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
84mg 480a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 20
Protein
(protein, total)
26g 480a
Salt
(salt)
1,8g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
260RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
260µg 480a
Beta-karoten
(beta-carotene)
100µg 480a
Vitamin D
(vitamin D)
0,20µg 480a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,68alfa-TE 480a
Tiamin
(thiamin)
0,010mg 480a
Riboflavin
(riboflavin)
0,22mg 480a
Niacin
(niacin, preformed)
0,20mg 480a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,060mg 480a
Folat
(folate, total)
49µg 480a
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,4µg 480a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 480a
Kalsium
(calcium)
670mg 480a
Jern
(iron, total)
0,090mg 480a
Natrium
(sodium)
730mg 480a
Kalium
(potassium)
70mg 480a
Magnesium
(magnesium)
27mg 480a
Sink
(zinc)
3,9mg 480a
Selen
(selenium)
8,0µg 430a
Kopper
(copper)
0,060mg 430a
Fosfor
(phosphorus)
490mg 480a
Jod
(iodine)
27µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0312
Semihard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0147
Whole, shape achieved by forming
F0001
Extent of heat treatment not known
G0003
Cooking method not applicable
H0298
Clotting enzyme added
H0327
Surface bacteria cured
H0328
Interior bacteria cured
J0104
Preserved by fermentation
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
430a
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2012. Nettversjon, http://www.afssa.fr/TableCIQUAL/
480a
Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch

Søk i matvaretabellen: