Makrell, kaldrøkt
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, tilberedt
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
80% | 420c |
| Vann (water (moisture)) |
58g | 207 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1000kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
240kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
19g | 207 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,8g | 207 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
| C14:0 (fatty acids) |
1,3g | 321d |
| C16:0 (fatty acids) |
2,0g | 321d |
| C18:0 (fatty acids) |
0,33g | 321d |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,3g | 207 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,050g | 321d |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,8g | 321d |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
5,4g | 207 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,27g | 321d |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,29g | 321d |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,030g | 321d |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,21g | 321d |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,087g | 321d |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
1,2g | 321d |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,21g | 321d |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
2,0g | 321d |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
5,0g | 73e |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,41g | 74e |
| Kolesterol (cholesterol) |
51mg | 207 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 20 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
18g | 207 |
| Salt (salt) |
5,3g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
21RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
21µg | 207 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin D (vitamin D) |
4,0µg | 207 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,70alfa-TE | 207 |
| Tiamin (thiamin) |
0,095mg | 207 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,40mg | 20 |
| Niacin (niacin, preformed) |
4,7mg | 207 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,28mg | 207 |
| Folat (folate, total) |
5,0µg | 207 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
8,8µg | 207 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
| Kalsium (calcium) |
27mg | 207 |
| Jern (iron, total) |
0,37mg | 207 |
| Natrium (sodium) |
2100mg | 207 |
| Kalium (potassium) |
100mg | 207 |
| Magnesium (magnesium) |
19mg | 207 |
| Sink (zinc) |
0,43mg | 207 |
| Selen (selenium) |
28µg | 207 |
| Kopper (copper) |
0,055mg | 207 |
| Fosfor (phosphorus) |
160mg | 207 |
| Jod (iodine) |
20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1790
- Atlantic mackerel
- C0175
- Skeletal meat part
- E0122
- Divided or disintegrated
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0172
- Smoked or smoke-flavored
- J0106
- Preserved by smoking
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73e
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 74e
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 207
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 321d
- NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk