Søk i matvaretabellen:

Spekesild, utvannet

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
65g 400e
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
870kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
210kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
16g 400e
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
3,6g 400e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 321d
C14:0
(fatty acids)
1,1g 321d
C16:0
(fatty acids)
1,9g 321d
C18:0
(fatty acids)
0,15g 321d
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,7g 400e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,022g 321d
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,0g 321d
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
4,1g 400e
C18:2n-6
(fatty acids)
0,28g 321d
C18:3n-3
(fatty acids)
0,20g 321d
C20:3n-3
(fatty acids)
0,021g 321d
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 321d
C20:4n-3
(fatty acids)
0,092g 321d
C20:4n-6
(fatty acids)
0,054g 321d
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
1,1g 321d
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,095g 321d
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
1,4g 321d
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
3,6g 73e
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,38g 74e
Kolesterol
(cholesterol)
80mg 400e
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 20
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
17g 400e
Salt
(salt)
2,4g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
10RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
10µg 400e
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
5,0µg 400e
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,0alfa-TE 400e
Tiamin
(thiamin)
0,030mg 400e
Riboflavin
(riboflavin)
0,17mg 400e
Niacin
(niacin, preformed)
2,5mg 400e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,12mg 400e
Folat
(folate, total)
5,0µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
5,2µg 400e
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
18mg 400e
Jern
(iron, total)
0,90mg 400e
Natrium
(sodium)
960mg 400e
Kalium
(potassium)
52mg 400e
Magnesium
(magnesium)
12mg 400e
Sink
(zinc)
0,70mg 400e
Selen
(selenium)
22µg 400e
Kopper
(copper)
0,14mg 20
Fosfor
(phosphorus)
54mg 400e
Jod
(iodine)
16µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0803
Seafood product (EUROFIR)
B1586
Atlantic herring
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152
Divided into pieces
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0173
Salted
J0103
Preserved by salting
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall

Søk i matvaretabellen: