Kveite, hellefisk, skiver, røkt, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
0,0% | 10 |
| Vann (water (moisture)) |
65g | 470a |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
880kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
210kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
15g | 470a |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,1g | 312 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,43g | 216 |
| C16:0 (fatty acids) |
1,5g | 216 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,37g | 216 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
9,9g | 312 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
1,3g | 216 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,5g | 216 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,2g | 312 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,14g | 216 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,059g | 216 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,078g | 216 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,18g | 216 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,82g | 216 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,18g | 216 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
1,2g | 216 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
2,5g | 73b |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,33g | 74b |
| Kolesterol (cholesterol) |
62mg | 470a |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
19g | 470a |
| Salt (salt) |
1,0g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
33RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
33µg | 470a |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin D (vitamin D) |
5,0µg | 470a |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,90alfa-TE | 470a |
| Tiamin (thiamin) |
0,060mg | 470a |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,040mg | 470a |
| Niacin (niacin, preformed) |
6,0mg | 470a |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,50mg | 20 |
| Folat (folate, total) |
11µg | 470a |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,4µg | 470a |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
| Kalsium (calcium) |
13mg | 470a |
| Jern (iron, total) |
0,90mg | 470a |
| Natrium (sodium) |
410mg | 470a |
| Kalium (potassium) |
280mg | 470a |
| Magnesium (magnesium) |
23mg | 470a |
| Sink (zinc) |
0,50mg | 470a |
| Selen (selenium) |
40µg | 20 |
| Kopper (copper) |
0,0mg | 20 |
| Fosfor (phosphorus) |
300mg | 470a |
| Jod (iodine) |
14µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1877
- Atlantic halibut
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0172
- Smoked or smoke-flavored
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73b
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 74b
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 216
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 312
- Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 470a
- National Institute for Public Health and the Environment. NEVO online, versjon 2010/2.0. http://nevo-online.rivm.nl/