Roquefort, blåmuggost
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, ekstra fet
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
42g | 470b |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1500kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
360kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
31g | 470b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
20g | 470b |
C12:0 (fatty acids) |
1,0g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
3,1g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
8,0g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
3,2g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,60g | 470b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,8g | 470b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,40g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,1g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,90g | 470b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,49g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,12g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,019g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0055g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,025g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,014g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,019g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,17g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,57g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
90mg | 470b |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 470b |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 470b |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
19g | 470b |
Salt (salt) |
4,0g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
300RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
300µg | 470b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
58µg | 470b |
Vitamin D (vitamin D) |
0,70µg | 470b |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,60alfa-TE | 470b |
Tiamin (thiamin) |
0,030mg | 470b |
Riboflavin (riboflavin) |
0,41mg | 470b |
Niacin (niacin, preformed) |
0,60mg | 470b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,10mg | 470b |
Folat (folate, total) |
45µg | 470b |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,40µg | 470b |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 60a |
Kalsium (calcium) |
610mg | 470b |
Jern (iron, total) |
0,40mg | 470b |
Natrium (sodium) |
1600mg | 470b |
Kalium (potassium) |
120mg | 470b |
Magnesium (magnesium) |
27mg | 470b |
Sink (zinc) |
3,7mg | 470b |
Selen (selenium) |
6,0µg | 470b |
Kopper (copper) |
0,12mg | 470b |
Fosfor (phosphorus) |
430mg | 470b |
Jod (iodine) |
40µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0312
- Semihard cheese (CODEX)
- B2610
- Ewe
- C0245
- Curd
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0101
- Lactic acid fermented
- H0203
- Lactose converted
- H0298
- Clotting enzyme added
- H0331
- Interior mold cured
- H0367
- Salt added
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 470b
- National Institute for Public Health and the Environment. NEVO online, versjon 2013/4.0. http://nevo-online.rivm.nl/