Søk i matvaretabellen:

Magerost, smørbar, 7 % fett

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
71g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
550kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
130kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
6,5g 104d
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
4,2g 72
C12:0
(fatty acids)
0,21g 109c
C14:0
(fatty acids)
0,64g 109c
C16:0
(fatty acids)
1,7g 109c
C18:0
(fatty acids)
0,67g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,23g 72
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,5g 72
C16:1 sum
(fatty acids)
0,084g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,3g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,13g 72
C18:2n-6
(fatty acids)
0,10g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,026g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0039g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0012g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0053g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0029g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0040g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,036g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,12g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
17mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 104d
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 120
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
18g 104d
Salt
(salt)
2,2g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
53RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
51µg 400a
Beta-karoten
(beta-carotene)
24µg 400a
Vitamin D
(vitamin D)
0,030µg 86
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,20alfa-TE 400a
Tiamin
(thiamin)
0,070mg 400a
Riboflavin
(riboflavin)
0,23mg 400a
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 400a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,060mg 400a
Folat
(folate, total)
7,0µg 400a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,40µg 400a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
510mg 400a
Jern
(iron, total)
0,30mg 400a
Natrium
(sodium)
860mg 400a
Kalium
(potassium)
96mg 400a
Magnesium
(magnesium)
26mg 400a
Sink
(zinc)
2,6mg 400a
Selen
(selenium)
1,0µg 400a
Kopper
(copper)
0,050mg 30
Fosfor
(phosphorus)
740mg 400a
Jod
(iodine)
6,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0282
Processed cheese product (US CFR)
A0787
Processed cheese (EUROFIR)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0144
Semisolid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0325
Fat partially removed, less than 50% remaining
J0100
Preserved by adding chemicals
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
P0040
Reduced fat food
P0131
"less" label claim
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
72
Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
86
Beregnet ut fra faktor 0,005 µg vitamin D/g fett i kremfløte.
104d
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
120
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.

Søk i matvaretabellen: