Sursild, innlagt, avrent
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fiskeprodukter og fiskepålegg
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
54g | 135 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
790kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
190kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
12g | 135 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,4g | 135 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0087g | 108b |
C14:0 (fatty acids) |
0,62g | 108b |
C16:0 (fatty acids) |
1,2g | 108b |
C18:0 (fatty acids) |
0,10g | 108b |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 135 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,9g | 135 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,38g | 108b |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,0g | 108b |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,8g | 135 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,12g | 108b |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,078g | 108b |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0025g | 108b |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0025g | 108b |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,035g | 108b |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,026g | 108b |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,47g | 108b |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,052g | 108b |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,65g | 108b |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,5g | 73a |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,18g | 74a |
Kolesterol (cholesterol) |
41mg | 135 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
11g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 135 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
11g | 135 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
10g | 135 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,40g | 135 |
Protein (protein, total) |
9,9g | 135 |
Salt (salt) |
10g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
4,1RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
4,0µg | 135 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
1,0µg | 135 |
Vitamin D (vitamin D) |
6,9µg | 135 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,40alfa-TE | 135 |
Tiamin (thiamin) |
0,030mg | 135 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,18mg | 135 |
Niacin (niacin, preformed) |
2,4mg | 135 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,31mg | 135 |
Folat (folate, total) |
7,0µg | 135 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
7,2µg | 135 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
1,0mg | 135 |
Kalsium (calcium) |
27mg | 135 |
Jern (iron, total) |
0,70mg | 135 |
Natrium (sodium) |
4000mg | 135 |
Kalium (potassium) |
330mg | 135 |
Magnesium (magnesium) |
25mg | 135 |
Sink (zinc) |
0,40mg | 135 |
Selen (selenium) |
30µg | 135 |
Kopper (copper) |
0,020mg | 135 |
Fosfor (phosphorus) |
180mg | 135 |
Jod (iodine) |
10µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1586
- Atlantic herring
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0151
- Spice or herb added
- H0158
- Sucrose added
- H0173
- Salted
- H0190
- Pickled
- H0396
- Marinaded
- J0103
- Preserved by salting
- K0017
- Packed in water
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0219
- Drained
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73a
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 108b: Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
- 74a
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 108b: Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 108b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2015, analysert verdi.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.