Mascarpone, kremost
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, ekstra fet
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
46g | 450c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1800kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
440kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
45g | 450c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
30g | 450c |
C12:0 (fatty acids) |
1,6g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
4,8g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
13g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
5,0g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
1,8g | 450c |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
12g | 450c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,63g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
9,7g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,9g | 450c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,77g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,19g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,029g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0087g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,040g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,022g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,030g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,27g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,89g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
120mg | 450c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
4,3g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 450c |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
4,3g | 450c |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 450c |
Protein (protein, total) |
4,6g | 450c |
Salt (salt) |
0,18g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
390RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
380µg | 450c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
210µg | 450c |
Vitamin D (vitamin D) |
0,30µg | 450c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,1alfa-TE | 450c |
Tiamin (thiamin) |
0,040mg | 450c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,22mg | 450c |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 450c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,040mg | 450c |
Folat (folate, total) |
11µg | 450c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,60µg | 450c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 60a |
Kalsium (calcium) |
160mg | 450c |
Jern (iron, total) |
0,0mg | 60a |
Natrium (sodium) |
70mg | 450c |
Kalium (potassium) |
140mg | 450c |
Magnesium (magnesium) |
11mg | 450c |
Sink (zinc) |
0,70mg | 450c |
Selen (selenium) |
2,0µg | 450c |
Kopper (copper) |
0,0mg | 60a |
Fosfor (phosphorus) |
120mg | 450c |
Jod (iodine) |
14µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0314
- Soft cheese (CODEX)
- B1201
- Cow
- C0123
- Cream or cream component
- E0135
- Semiliquid with smooth consistency
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.