Søk i matvaretabellen:

Akkar, tiarmet blekksprut, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
78% 400a
Vann
(water (moisture))
81g 450a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
320kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
77kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,7g 450a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,40g 450a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,044g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,32g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,070g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,20g 450a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0097g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,056g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,60g 450a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0024g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0049g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0055g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0055g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,18g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0049g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,41g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,61g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,0080g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
230mg 450a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 60a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
15g 450a
Salt
(salt)
0,28g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
15RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
15µg 450a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 60a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,2alfa-TE 450a
Tiamin
(thiamin)
0,10mg 450a
Riboflavin
(riboflavin)
0,12mg 450a
Niacin
(niacin, preformed)
3,4mg 450a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,69mg 450a
Folat
(folate, total)
13µg 450a
Vitamin B12
(vitamin B12)
3,0µg 450a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
13mg 450a
Jern
(iron, total)
0,50mg 450a
Natrium
(sodium)
110mg 450a
Kalium
(potassium)
280mg 450a
Magnesium
(magnesium)
28mg 450a
Sink
(zinc)
1,1mg 450a
Selen
(selenium)
66µg 450a
Kopper
(copper)
0,98mg 450a
Fosfor
(phosphorus)
190mg 450a
Jod
(iodine)
50µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1205
Squid
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: