Akkar, tiarmet blekksprut, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
78% | 400a |
Vann (water (moisture)) |
81g | 450a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
320kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
77kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
1,7g | 450a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,40g | 450a |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C14:0 (fatty acids) |
0,044g | 460g |
C16:0 (fatty acids) |
0,32g | 460g |
C18:0 (fatty acids) |
0,070g | 460g |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,20g | 450a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0097g | 460g |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,056g | 460g |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,60g | 450a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0024g | 460g |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0049g | 460g |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0055g | 460g |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0055g | 460g |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,18g | 460g |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0049g | 460g |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,41g | 460g |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,61g | 73f |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0080g | 74f |
Kolesterol (cholesterol) |
230mg | 450a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 60a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
15g | 450a |
Salt (salt) |
0,28g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
15RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
15µg | 450a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 450a |
Tiamin (thiamin) |
0,10mg | 450a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,12mg | 450a |
Niacin (niacin, preformed) |
3,4mg | 450a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,69mg | 450a |
Folat (folate, total) |
13µg | 450a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
3,0µg | 450a |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
13mg | 450a |
Jern (iron, total) |
0,50mg | 450a |
Natrium (sodium) |
110mg | 450a |
Kalium (potassium) |
280mg | 450a |
Magnesium (magnesium) |
28mg | 450a |
Sink (zinc) |
1,1mg | 450a |
Selen (selenium) |
66µg | 450a |
Kopper (copper) |
0,98mg | 450a |
Fosfor (phosphorus) |
190mg | 450a |
Jod (iodine) |
50µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1205
- Squid
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73f
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 74f
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400a
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl