Søk i matvaretabellen:

Ørret, oppdrett, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
0,0% 10
Vann
(water (moisture))
70g 216
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
690kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
170kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
10g 216
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
2,0g 216
C12:0
(fatty acids)
0,0g 216
C14:0
(fatty acids)
0,42g 216
C16:0
(fatty acids)
1,3g 216
C18:0
(fatty acids)
0,24g 216
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,5g 216
C16:1 sum
(fatty acids)
0,48g 216
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,8g 216
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
3,2g 216
C18:2n-6
(fatty acids)
0,44g 216
C18:3n-3
(fatty acids)
0,14g 216
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:3n-6
(fatty acids)
0,018g 216
C20:4n-3
(fatty acids)
0,11g 216
C20:4n-6
(fatty acids)
0,064g 216
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,62g 216
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,22g 216
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
1,2g 216
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
2,5g 73b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,55g 74b
Kolesterol
(cholesterol)
73mg 216
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
19g 216
Salt
(salt)
0,12g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
32RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
32µg 216
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
6,9µg 216
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,1alfa-TE 216
Tiamin
(thiamin)
0,21mg 216
Riboflavin
(riboflavin)
0,13mg 216
Niacin
(niacin, preformed)
6,9mg 216
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,49mg 216
Folat
(folate, total)
5,0µg 321b
Vitamin B12
(vitamin B12)
4,8µg 216
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
10mg 216
Jern
(iron, total)
0,29mg 216
Natrium
(sodium)
48mg 216
Kalium
(potassium)
420mg 216
Magnesium
(magnesium)
27mg 216
Sink
(zinc)
0,49mg 216
Selen
(selenium)
30µg 216
Kopper
(copper)
0,050mg 216
Fosfor
(phosphorus)
220mg 216
Jod
(iodine)
7,3µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1109
Rainbow trout
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0154
Domestic or cultivated

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
321b
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: