Ørret, oppdrett, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion)  | 
      0,0% | 10 | 
| Vann (water (moisture))  | 
      70g | 216 | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable)  | 
      690kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable)  | 
      170kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid))  | 
      10g | 216 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids)  | 
      2,0g | 216 | 
| C12:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 216 | 
| C14:0 (fatty acids)  | 
      0,42g | 216 | 
| C16:0 (fatty acids)  | 
      1,3g | 216 | 
| C18:0 (fatty acids)  | 
      0,24g | 216 | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans)  | 
      0,0g | 50 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      3,5g | 216 | 
| C16:1 sum (fatty acids)  | 
      0,48g | 216 | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      1,8g | 216 | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis)  | 
      3,2g | 216 | 
| C18:2n-6 (fatty acids)  | 
      0,44g | 216 | 
| C18:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,14g | 216 | 
| C20:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 216 | 
| C20:3n-6 (fatty acids)  | 
      0,018g | 216 | 
| C20:4n-3 (fatty acids)  | 
      0,11g | 216 | 
| C20:4n-6 (fatty acids)  | 
      0,064g | 216 | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids)  | 
      0,62g | 216 | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids)  | 
      0,22g | 216 | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids)  | 
      1,2g | 216 | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3)  | 
      2,5g | 73b | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6)  | 
      0,55g | 74b | 
| Kolesterol (cholesterol)  | 
      73mg | 216 | 
| Karbohydrat (carbohydrate)  | 
      0,0g | 80 | 
| Stivelse (starch, total)  | 
      0,0g | 50 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total)  | 
      0,0g | 50 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added)  | 
      0,0g | 50 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary)  | 
      0,0g | 50 | 
| Protein (protein, total)  | 
      19g | 216 | 
| Salt (salt)  | 
      0,12g | 83 | 
| Alkohol (alcohol)  | 
      0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv)  | 
      32RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A))  | 
      32µg | 216 | 
| Beta-karoten (beta-carotene)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin D (vitamin D)  | 
      6,9µg | 216 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv)  | 
      1,1alfa-TE | 216 | 
| Tiamin (thiamin)  | 
      0,21mg | 216 | 
| Riboflavin (riboflavin)  | 
      0,13mg | 216 | 
| Niacin (niacin, preformed)  | 
      6,9mg | 216 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total)  | 
      0,49mg | 216 | 
| Folat (folate, total)  | 
      5,0µg | 321b | 
| Vitamin B12 (vitamin B12)  | 
      4,8µg | 216 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid))  | 
      0,0mg | 50 | 
| Kalsium (calcium)  | 
      10mg | 216 | 
| Jern (iron, total)  | 
      0,29mg | 216 | 
| Natrium (sodium)  | 
      48mg | 216 | 
| Kalium (potassium)  | 
      420mg | 216 | 
| Magnesium (magnesium)  | 
      27mg | 216 | 
| Sink (zinc)  | 
      0,49mg | 216 | 
| Selen (selenium)  | 
      30µg | 216 | 
| Kopper (copper)  | 
      0,050mg | 216 | 
| Fosfor (phosphorus)  | 
      220mg | 216 | 
| Jod (iodine)  | 
      7,3µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
 - Seafood or seafood product (US CFR)
 - A0802
 - Fish or related organism (EUROFIR)
 - B1109
 - Rainbow trout
 - C0268
 - Skeletal meat part, without bone, without skin
 - E0151
 - Solid
 - F0003
 - Not heat-treated
 - G0003
 - Cooking method not applicable
 - H0003
 - No treatment applied
 - J0142
 - Preserved by chilling or freezing
 - K0003
 - No packing medium used
 - M0001
 - Container or wrapping not known
 - N0001
 - Food contact surface not known
 - P0024
 - Human consumer, no age specification
 - Z0154
 - Domestic or cultivated
 
Referanser
- 10
 - Manglende verdi, ukjent innhold.
 - 50
 - Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
 - 61a
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
 - 61b
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
 - 65
 - Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
 - 73b
 - Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
 - 74b
 - Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
 - 80
 - Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
 - 83
 - Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
 - 85
 - Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
 - 216
 - Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
 - 321b
 - NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010, www.nifes.no/sjomatdata
 - 325
 - Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.