Klippfisk, saltet og tørket
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
75% | 420c |
Vann (water (moisture)) |
12g | 136 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1100kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
270kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
1,2g | 136 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,17g | 136 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C14:0 (fatty acids) |
0,0051g | 321d |
C16:0 (fatty acids) |
0,072g | 321d |
C18:0 (fatty acids) |
0,019g | 321d |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 136 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,17g | 136 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0071g | 321d |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,059g | 321d |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,66g | 136 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0043g | 321d |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0014g | 321d |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0019g | 321d |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0097g | 321d |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,045g | 321d |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0063g | 321d |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,13g | 321d |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,18g | 73e |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,015g | 74e |
Kolesterol (cholesterol) |
130mg | 136 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 136 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 136 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 136 |
Protein (protein, total) |
65g | 136 |
Salt (salt) |
18g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
33RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
33µg | 136 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 136 |
Vitamin D (vitamin D) |
2,0µg | 136 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,41alfa-TE | 136 |
Tiamin (thiamin) |
0,020mg | 136 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,20mg | 136 |
Niacin (niacin, preformed) |
6,2mg | 136 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,17mg | 136 |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 136 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
8,3µg | 136 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 136 |
Kalsium (calcium) |
140mg | 136 |
Jern (iron, total) |
2,6mg | 136 |
Natrium (sodium) |
7000mg | 136 |
Kalium (potassium) |
1200mg | 136 |
Magnesium (magnesium) |
110mg | 136 |
Sink (zinc) |
1,7mg | 136 |
Selen (selenium) |
17µg | 136 |
Kopper (copper) |
0,17mg | 136 |
Fosfor (phosphorus) |
790mg | 136 |
Jod (iodine) |
130µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1835
- Cod family
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0138
- Water removed
- H0173
- Salted
- J0103
- Preserved by salting
- J0116
- Dehydrated or dried
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73e
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 74e
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 321d
- NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk