Søk i matvaretabellen:

Makrell, mai-juni, kokt

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
0,0% 10
Vann
(water (moisture))
69g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
610kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
150kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
6,4g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,4g 135
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,40g 136
C16:0
(fatty acids)
0,73g 136
C18:0
(fatty acids)
0,13g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,6g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,19g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,73g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,6g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,089g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,084g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0078g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,068g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,023g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,44g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,084g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,70g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
1,6g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,13g 135
Kolesterol
(cholesterol)
81mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
22g 135
Salt
(salt)
0,22g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
17RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
17µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
7,1µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,71alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,13mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,43mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
11mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,95mg 135
Folat
(folate, total)
1,0µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
14µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
14mg 135
Jern
(iron, total)
1,1mg 135
Natrium
(sodium)
89mg 135
Kalium
(potassium)
450mg 135
Magnesium
(magnesium)
32mg 135
Sink
(zinc)
0,70mg 135
Selen
(selenium)
36µg 135
Kopper
(copper)
0,0mg 135
Fosfor
(phosphorus)
290mg 135
Jod
(iodine)
20µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1790
Atlantic mackerel
C0125
Skeletal meat part, without bone or shell
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0014
Boiled
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0186
Fat content < 15%

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: