Søk i matvaretabellen:

Helmelk, 3,9 % fett

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Melk og melkebasert drikke

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
87g 132
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
280kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
67kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,9g 132
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
2,7g 132
C12:0
(fatty acids)
0,14g 109c
C14:0
(fatty acids)
0,42g 109c
C16:0
(fatty acids)
1,2g 109c
C18:0
(fatty acids)
0,45g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,14g 132
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,0g 132
C16:1 sum
(fatty acids)
0,057g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,84g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,16g 132
C18:2n-6
(fatty acids)
0,065g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,017g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0029g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0014g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0038g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0020g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0027g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,025g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,076g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
10mg 132
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,6g 132
Stivelse
(starch, total)
0,0g 132
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,6g 132
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 132
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 132
Protein
(protein, total)
3,3g 132
Salt
(salt)
0,10g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
38RAE 132
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
36µg 132
Beta-karoten
(beta-carotene)
25µg 132
Vitamin D
(vitamin D)
0,020µg 132
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,090alfa-TE 132
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 132
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 132
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 132
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,036mg 132
Folat
(folate, total)
11µg 132
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,60µg 132
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,19mg 132
Kalsium
(calcium)
120mg 132
Jern
(iron, total)
0,010mg 132
Natrium
(sodium)
40mg 132
Kalium
(potassium)
180mg 132
Magnesium
(magnesium)
13mg 132
Sink
(zinc)
0,60mg 132
Selen
(selenium)
0,0030µg 132
Kopper
(copper)
0,020mg 132
Fosfor
(phosphorus)
97mg 132
Jod
(iodine)
15µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0148
Milk or milk product (US CFR)
A0780
Liquid milk (EUROFIR)
B1201
Cow
C0235
Milk
E0123
Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0018
Partially heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0306
Homogenized or emulsified
J0131
Preserved by chilling
J0135
Pasteurized by heat
K0003
No packing medium used
M0146
Paperboard container with plastic liner
M0213
Box
M0237
Plastic screw cap or lid
M0342
Paperboard container, surface treated both sides
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared
Z0179
Fat content 3-4%

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
132
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: