Sjøtunge, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
33% | 420c |
Vann (water (moisture)) |
84g | 312 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
270kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
64kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,50g | 312 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,12g | 312 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C14:0 (fatty acids) |
0,020g | 321d |
C16:0 (fatty acids) |
0,067g | 321d |
C18:0 (fatty acids) |
0,014g | 321d |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,15g | 312 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,056g | 321d |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,075g | 321d |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,15g | 312 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0038g | 321d |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0016g | 321d |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0040g | 321d |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0098g | 321d |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,065g | 321d |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,022g | 321d |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,052g | 321d |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,16g | 73e |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,016g | 74e |
Kolesterol (cholesterol) |
50mg | 420c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 50 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
15g | 312 |
Salt (salt) |
0,25g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 60a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
8,0µg | 420c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,60alfa-TE | 312 |
Tiamin (thiamin) |
0,072mg | 420c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,076mg | 420c |
Niacin (niacin, preformed) |
3,5mg | 420c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,31mg | 420c |
Folat (folate, total) |
10µg | 420c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,80µg | 420c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
29mg | 312 |
Jern (iron, total) |
0,10mg | 312 |
Natrium (sodium) |
98mg | 312 |
Kalium (potassium) |
360mg | 312 |
Magnesium (magnesium) |
25mg | 312 |
Sink (zinc) |
0,50mg | 312 |
Selen (selenium) |
30µg | 312 |
Kopper (copper) |
0,052mg | 420c |
Fosfor (phosphorus) |
200mg | 312 |
Jod (iodine) |
25µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1511
- Dover sole
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73e
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 74e
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 312
- Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
- 321d
- NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk