Søk i matvaretabellen:

Kamskjell, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
0,0% 10
Vann
(water (moisture))
78g 316
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
340kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
82kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,1g 316
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,21g 316
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,018g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,11g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,035g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,050g 316
C16:1 sum
(fatty acids)
0,018g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,053g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,45g 316
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,018g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,12g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,16g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,32g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,035g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
130mg 312
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 316
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
18g 316
Salt
(salt)
0,14g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
4,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
4,0µg 316
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
4,2µg 312
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,3alfa-TE 316
Tiamin
(thiamin)
0,0mg 400e
Riboflavin
(riboflavin)
0,090mg 316
Niacin
(niacin, preformed)
1,9mg 316
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,040mg 400e
Folat
(folate, total)
11µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
4,0µg 316
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
6,7mg 312
Jern
(iron, total)
0,60mg 312
Natrium
(sodium)
56mg 312
Kalium
(potassium)
160mg 312
Magnesium
(magnesium)
19mg 312
Sink
(zinc)
1,8mg 312
Selen
(selenium)
20µg 312
Kopper
(copper)
0,10mg 312
Fosfor
(phosphorus)
150mg 312
Jod
(iodine)
11µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1489
Scallop
C0125
Skeletal meat part, without bone or shell
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
316
Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt. Analysedata for norsk laks 1997-1999 og for skalldyr 1991. Interne notater.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: