Krabbe, naturell, hermetisk
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
72g | 301 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
460kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
1,8g | 301 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,37g | 460b |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C14:0 (fatty acids) |
0,025g | 321d |
C16:0 (fatty acids) |
0,16g | 321d |
C18:0 (fatty acids) |
0,046g | 321d |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,32g | 460b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,11g | 321d |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,23g | 321d |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,64g | 460b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,011g | 321d |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,012g | 321d |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0029g | 321d |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0017g | 321d |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0068g | 321d |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,050g | 321d |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,20g | 321d |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,018g | 321d |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,15g | 321d |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,40g | 73e |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,078g | 74e |
Kolesterol (cholesterol) |
72mg | 450c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 20 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
23g | 301 |
Salt (salt) |
1,4g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 450c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 400e |
Tiamin (thiamin) |
0,050mg | 301 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,40mg | 301 |
Niacin (niacin, preformed) |
1,1mg | 450c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,30mg | 400e |
Folat (folate, total) |
10µg | 400e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
14µg | 301 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
120mg | 450c |
Jern (iron, total) |
2,8mg | 450c |
Natrium (sodium) |
550mg | 450c |
Kalium (potassium) |
100mg | 450c |
Magnesium (magnesium) |
32mg | 450c |
Sink (zinc) |
5,7mg | 450c |
Selen (selenium) |
50µg | 400e |
Kopper (copper) |
0,42mg | 450c |
Fosfor (phosphorus) |
140mg | 450c |
Jod (iodine) |
270µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1335
- Crab
- C0125
- Skeletal meat part, without bone or shell
- E0152
- Divided into pieces
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0123
- Sterilized by heat
- K0017
- Packed in water
- M0151
- Metal container
- M0204
- Can
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73e
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 74e
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 301
- Taarland T, Mathiesen E, Øvsthus Ø og Brækkan OR. Næringsverdi og vitaminer i norsk fisk og fiskevarer. Vitaminlaboratoriet, Fiskeridirektoratets Kjemisk-Tekniske Forskningsinstitutt. Særtrykk av Tidsskrift for hermetikkindustri. Nr 11:405-412, 1958.
- 321d
- NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 460b
- US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/