Lettmelk, 0,5 % fett, med vitamin D
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Melk og melkebasert drikke
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
91g | 30 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
160kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
37kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,50g | 104b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,33g | 72 |
C12:0 (fatty acids) |
0,014g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
0,042g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
0,12g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
0,045g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,020g | 72 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,11g | 72 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0057g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,084g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,010g | 72 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0065g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0017g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0020g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0080g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
1,3mg | 71 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
4,6g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
4,6g | 104b |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 104c |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
3,5g | 104b |
Salt (salt) |
0,10g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
6,5RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
6,0µg | 30 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
6,0µg | 30 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,40µg | 104c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,020alfa-TE | 30 |
Tiamin (thiamin) |
0,050mg | 20 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,15mg | 104b |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 104b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,040mg | 30 |
Folat (folate, total) |
5,0µg | 30 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,50µg | 30 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 30 |
Kalsium (calcium) |
120mg | 104b |
Jern (iron, total) |
0,010mg | 30 |
Natrium (sodium) |
40mg | 104b |
Kalium (potassium) |
180mg | 104b |
Magnesium (magnesium) |
13mg | 30 |
Sink (zinc) |
0,40mg | 30 |
Selen (selenium) |
1,0µg | 30 |
Kopper (copper) |
0,010mg | 30 |
Fosfor (phosphorus) |
90mg | 30 |
Jod (iodine) |
15µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0148
- Milk or milk product (US CFR)
- A0780
- Liquid milk (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0235
- Milk
- E0123
- Liquid, low viscosity, with no visible particles
- F0018
- Partially heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0214
- Vitamin d added
- H0306
- Homogenized or emulsified
- H0325
- Fat partially removed, less than 50% remaining
- J0131
- Preserved by chilling
- J0135
- Pasteurized by heat
- K0003
- No packing medium used
- M0146
- Paperboard container with plastic liner
- M0213
- Box
- M0237
- Plastic screw cap or lid
- M0342
- Paperboard container, surface treated both sides
- N0017
- Polyethylene
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0184
- Fortified claim or use
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
- Z0181
- Fat content < 1%
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 72
- Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
- 104c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.