Søk i matvaretabellen:

Lettmelk, 0,5 % fett, med vitamin D

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Melk og melkebasert drikke

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
91g 30
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
160kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
37kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,50g 104b
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,33g 72
C12:0
(fatty acids)
0,014g 109c
C14:0
(fatty acids)
0,042g 109c
C16:0
(fatty acids)
0,12g 109c
C18:0
(fatty acids)
0,045g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,020g 72
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,11g 72
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0057g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,084g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,010g 72
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0065g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0017g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0020g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,0080g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
1,3mg 71
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,6g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,6g 104b
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 104c
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
3,5g 104b
Salt
(salt)
0,10g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
6,5RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
6,0µg 30
Beta-karoten
(beta-carotene)
6,0µg 30
Vitamin D
(vitamin D)
0,40µg 104c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,020alfa-TE 30
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 104b
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 104b
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,040mg 30
Folat
(folate, total)
5,0µg 30
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,50µg 30
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 30
Kalsium
(calcium)
120mg 104b
Jern
(iron, total)
0,010mg 30
Natrium
(sodium)
40mg 104b
Kalium
(potassium)
180mg 104b
Magnesium
(magnesium)
13mg 30
Sink
(zinc)
0,40mg 30
Selen
(selenium)
1,0µg 30
Kopper
(copper)
0,010mg 30
Fosfor
(phosphorus)
90mg 30
Jod
(iodine)
15µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0148
Milk or milk product (US CFR)
A0780
Liquid milk (EUROFIR)
B1201
Cow
C0235
Milk
E0123
Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0018
Partially heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0214
Vitamin d added
H0306
Homogenized or emulsified
H0325
Fat partially removed, less than 50% remaining
J0131
Preserved by chilling
J0135
Pasteurized by heat
K0003
No packing medium used
M0146
Paperboard container with plastic liner
M0213
Box
M0237
Plastic screw cap or lid
M0342
Paperboard container, surface treated both sides
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
P0184
Fortified claim or use
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared
Z0181
Fat content < 1%

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
71
Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
72
Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
104b
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, analysert verdi.
104c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, beregnet verdi fra industrioppskrift.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: