Ansjos, hermetisk
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fiskeprodukter og fiskepålegg
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
53g | 400e |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
900kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
220kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
13g | 400e |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,0g | 400e |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 207 |
C14:0 (fatty acids) |
0,55g | 207 |
C16:0 (fatty acids) |
1,8g | 207 |
C18:0 (fatty acids) |
0,38g | 207 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
5,5g | 400e |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,46g | 207 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,4g | 207 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,4g | 400e |
C18:2n-6 (fatty acids) |
2,3g | 207 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,059g | 207 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,012g | 207 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,012g | 207 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,048g | 207 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,036g | 207 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,61g | 207 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,071g | 207 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,92g | 207 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,9g | 73c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
2,4g | 74c |
Kolesterol (cholesterol) |
90mg | 400e |
Karbohydrat (carbohydrate) |
12g | 20 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
12g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
12g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 400e |
Protein (protein, total) |
13g | 400e |
Salt (salt) |
6,9g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
54RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
54µg | 400e |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 400e |
Vitamin D (vitamin D) |
0,21µg | 400e |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,64alfa-TE | 400e |
Tiamin (thiamin) |
0,020mg | 400e |
Riboflavin (riboflavin) |
0,16mg | 400e |
Niacin (niacin, preformed) |
2,2mg | 400e |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,45mg | 400e |
Folat (folate, total) |
5,0µg | 400e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
10µg | 400e |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
99mg | 400e |
Jern (iron, total) |
1,3mg | 400e |
Natrium (sodium) |
2800mg | 400e |
Kalium (potassium) |
150mg | 400e |
Magnesium (magnesium) |
13mg | 400e |
Sink (zinc) |
1,8mg | 400e |
Selen (selenium) |
20µg | 400e |
Kopper (copper) |
0,16mg | 420c |
Fosfor (phosphorus) |
140mg | 400e |
Jod (iodine) |
16µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0803
- Seafood product (EUROFIR)
- B1235
- Sprat
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0151
- Spice or herb added
- J0145
- Preserved by reducing water activity
- K0010
- Packed in vinegar with sugar
- M0151
- Metal container
- M0194
- Can, bottle or jar
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
- Z0219
- Drained
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73c
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 74c
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 207
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk