Søk i matvaretabellen:

Ansjos, hermetisk

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fiskeprodukter og fiskepålegg

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
53g 400e
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
900kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
220kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
13g 400e
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
3,0g 400e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 207
C14:0
(fatty acids)
0,55g 207
C16:0
(fatty acids)
1,8g 207
C18:0
(fatty acids)
0,38g 207
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,5g 400e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,46g 207
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,4g 207
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
3,4g 400e
C18:2n-6
(fatty acids)
2,3g 207
C18:3n-3
(fatty acids)
0,059g 207
C20:3n-3
(fatty acids)
0,012g 207
C20:3n-6
(fatty acids)
0,012g 207
C20:4n-3
(fatty acids)
0,048g 207
C20:4n-6
(fatty acids)
0,036g 207
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,61g 207
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,071g 207
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,92g 207
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
1,9g 73c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,4g 74c
Kolesterol
(cholesterol)
90mg 400e
Karbohydrat
(carbohydrate)
12g 20
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
12g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
12g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 400e
Protein
(protein, total)
13g 400e
Salt
(salt)
6,9g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
54RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
54µg 400e
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 400e
Vitamin D
(vitamin D)
0,21µg 400e
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,64alfa-TE 400e
Tiamin
(thiamin)
0,020mg 400e
Riboflavin
(riboflavin)
0,16mg 400e
Niacin
(niacin, preformed)
2,2mg 400e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,45mg 400e
Folat
(folate, total)
5,0µg 400e
Vitamin B12
(vitamin B12)
10µg 400e
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
99mg 400e
Jern
(iron, total)
1,3mg 400e
Natrium
(sodium)
2800mg 400e
Kalium
(potassium)
150mg 400e
Magnesium
(magnesium)
13mg 400e
Sink
(zinc)
1,8mg 400e
Selen
(selenium)
20µg 400e
Kopper
(copper)
0,16mg 420c
Fosfor
(phosphorus)
140mg 400e
Jod
(iodine)
16µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0803
Seafood product (EUROFIR)
B1235
Sprat
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152
Divided into pieces
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0151
Spice or herb added
J0145
Preserved by reducing water activity
K0010
Packed in vinegar with sugar
M0151
Metal container
M0194
Can, bottle or jar
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared
Z0219
Drained

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73c
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
74c
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk

Søk i matvaretabellen: